En 5-årig pojke besöker graven där hans ofödda tvilling ligger begravd och berättar om sin första dag i skolan

sofia

10 Augusti 2022

En 5-årig pojke besöker graven där hans ofödda tvilling ligger begravd och berättar om sin första dag i skolan
Advertisement

Bandet som förenar tvillingarna är något utomordentligt starkt, som verkar överträffa alla andra familjeband. Deras är ett mycket speciellt kärleksförhållande, som ibland till och med överstiger det mellan mamma och barn: tvillingar kan fullborda varandras meningar och verkar ibland till och med kunna uppfatta varandras känslor. Det kan vara därför det, när de är separerade av någon anledning, verkar som att tvillingarna känner saknaden av varandra mycket mer. Walker Myrick har aldrig träffat tvillingen som i 9 månader växte i hans mammas mage tillsammans med honom, men det betyder inte att han inte saknar honom. Little Walker håller minnet av sin lillebror vid liv och lindrar på så sätt sin mammas lidande för sin förlust.

via Lessons learned in Life

Advertisement

Tyvärr är inte alla graviditeter framgångsrika, och Brooke Davis har upplevt detta personligen. Kvinnan var gravid med tvillingarna Walker och Willis Myrick, men tyvärr överlevde inte den sistnämnda. Innan han ens föddes var Willis ett offer för så kallat tvillingtransfusionssyndrom, ett kliniskt tillstånd där två eller flera tvillingar delar samma moderkaka och där det finns en ojämn fördelning av mängden blod från moderkakan till tvillingarna. Tyvärr, i fall som dessa, är dödssiffrorna ganska höga, vilket är anledningen till att Willis inte kunde överleva. Trots denna tragedi känner sig barnet som överlevde förlossningen, Walker, väldigt fäst vid sin tvilling och minns honom ofta och håller hans minne till liv.

"Det är en av de där sakerna ... jag tror verkligen att han alltid kommer att ha ett band med sin bror", sa mamma Brooke, uppenbarligen mycket skakad över förlusten av ett av hennes två barn. Bandet Walker känner med Willis, och sättet han visar det på, gjorde det lite lättare för Brooke, som är stolt över att hennes son fortsätter att minnas sin bror. Pojken drömmer faktiskt ofta om sin tvillingbror och går ofta till hans grav, tillsammans med sina föräldrar, där han försöker prata med honom och berätta om sitt liv. Mamman tog bilder flera gånger för att fånga denna gripande scen.

2012 var Walker bara 5 år gammal och hade precis börjat på dagis och under ett av sina besök i sin lillebrors grav började han berätta om sin första skoldag. En minst sagt rörande scen.

Advertisement

Även med årens gång verkar det band som Walker känner med sin bror Willis inte förändras: "Jag kommer fortfarande ihåg min bror idag, han skyddar mig varje dag där uppifrån" sa lille Walker 2016, 9 år gammal. Walkers kärlek hjälpte Brooke, deras mamma, på något sätt kunde övervinna den enorma smärta som förlusten av hennes lilla son hade orsakat henne. Ingen i familjen vill glömma Willis, så pass mycket att varje år, på tvillingarnas födelsedag, anordnar de en promenad till hans grav, med försäljning av T-shirts. Intäkterna doneras sedan till en stiftelse som främjar medvetenheten om tvillingtransfusionssyndrom.

Vi är övertygade om att Willis minne kommer att bevaras för alltid av hans familj.

Advertisement