En 93-årig man känner sig ensam och har ingen mat i huser så han ringer polisen för att få lite sällskap - TittaPaVideon.se
x
En 93-årig man känner sig ensam och…
En mamma lyckas spara mycket pengar samtidigt som familjen har allt det de behöver: En 5-årig pojke ringer räddningstjänsten och hjälper sin mamma:

En 93-årig man känner sig ensam och har ingen mat i huser så han ringer polisen för att få lite sällskap

04 Augusti 2022 • Av sofia
824
Advertisement

Ålderdomen kan vara mycket svår att hantera för de flesta seniorer som plötsligt blir ensamma och inte kan ägna sin tid åt att syssla med någon aktivitet. Gennaro, till exempel, är en 93-årig äldre man från Carpi, som efter sin frus död befann sig helt ensam och övergiven. Mannen lyckades svälja sin stolthet och be om hjälp, lyfte på luren och ringde till polisen i sin stad: "Jag är hungrig och törstig, kan ni komma hit med något?" frågade han artigt växeln på stationen i Modena. Operatören kunde naturligtvis inte strunta i hans begäran och skickade omedelbart två poliser till platsen.

via: Facebook

Gennaro è un nonnetto carpigiano di 93 anni che ieri mattina, messo da parte l’imbarazzo, si è fatto coraggio e ha...

Pubblicato da Vizi e desideri su Lunedì 1 agosto 2022

Äldre människors ensamhet är ett av de största och mest allvarliga problemen som varje land borde försöka lösa på något sätt. Barn klarar inte alltid att försörja sina äldre föräldrar som de skulle vilja, medan det vid andra tillfällen händer att barnen även försvinner ur sikte när deras äldre familjemedlemmar behöver något och tvingas flytta till något äldreboende i bästa fall. I värsta fall tvingas de dock att leva helt ensamma.

Gennaro, 93 år gammal, kände sig inte bara ensam, utan var också hungrig. Mannen tog mod till sig, lyfte på luren och utan att veta vem han skulle kontakta beslutade han sig för att ringa polisen: "Jag är törstig och jag är hungrig, kan ni komma till mig med lite vatten och frukt?", frågade han vänligt och sedan tillade han: "Men inte äpplen, de är för hårda och jag kan inte tugga dem".

Hans begäran om hjälp accepterades omedelbart: två poliser dök upp strax därefter i hans hem med dryck och mat. Självklart var Gennaro glad över att få det besöket, liksom över maten. Mannen välkomnade de två poliserna med ett leende och bjöd in dem att sitta ned med honom på en kaffe: "Sätt er ner, låt oss ta en kaffe tillsammans, snälla." För Gennaro var dessa minuter tillsammans med de två poliserna ett ögonblick av socialt umgänge som gjorde att han fick chansen att prata lite med någon, snarare än att alltid vara ensam och uppslukad av sina tankar. Den äldre mannen berättade sin historia för poliserna, hur hans farfar stred i kriget och hur han arbetade för ett stort multinationellt företag, samt att hans fru lagade väldigt god mat. Tyvärr, efter det att hon lämnat honom tvingades han att leva ensam med sina minnen.

"På äldre dagar blir allt avlägset, ofta till och med rummet bredvid", sa Gennaro lite melankoliskt. Besöket, om än kortvarigt, uppskattades mycket av mannen, som uppmanade de två poliserna att besöka honom även i framtiden: "Kom tillbaka och hälsa på mig, jag väntar på er".

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack