Hon väljer att bära sin mammas brudklänning på sitt bröllop, men brudtärnan smutsar ner den med rödvin

av sofia

31 December 2022

Hon väljer att bära sin mammas brudklänning på sitt bröllop, men brudtärnan smutsar ner den med rödvin
Advertisement

Bröllopsdagen är en mycket viktig händelse i en människas liv och bland de många detaljer som brudar oroar sig för när de planerar sitt bröllop brukar klänningen ofta stå högst upp på listan. Det är inte lätt att hitta den perfekta klänningen för ceremonin, men när du har möjlighet att bära en "familjeklänning" blir det plagget helt unikt, så du måste vara mycket försiktig. Tyvärr är det inte alla som inser vikten av en sådan klänning och faktum är att den här kvinnan som vi nu ska berätta om hade valt att gifta sig i sin mammas bröllopsklänning, som hade gått bort bara några år tidigare.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not The Actual Photo

Pexels - Not The Actual Photo

"Jag är 27 år och gifte mig för en månad sedan. Min klänning var en lång spetsklänning som min mamma bar på sitt bröllop. Hon gick bort för ungefär 2 år sedan", berättar den unga kvinnan. Eftersom klänningen var väldigt viktig för henne hade hon en plan för att skydda den från skador. Hon skulle bara bära den under ceremonin och bytte till en mer avslappnad klänning för mottagningen. Medan hon skulle bära klänningen åt eller drack hon ingenting utom vatten och stannade hela tiden inomhus.

"Jag försäkrar er om att jag vanligtvis inte är så fixerad vid renlighet, men det här var min mammas klänning och tanken på att den kunde bli skadad krossade mitt hjärta. Men jag visste också att jag ville bära den när jag gifte mig för att ha en bit av henne med mig. Hon älskade den här klänningen och ville alltid att jag skulle bära den", förklarade hon. Naturligtvis var brudtärnorna också medvetna om brudens oro.

Så hon lät klänningen hänga i ett rum beläget i den byggnad som valts som plats för bröllopet. På sin bröllopsdag släppte bruden in tärnorna i rummet innan de gick för att göra sig i ordning. Under tiden öppnade tjejerna en flaska vin för att fira, när Anna, en av dem, kom farligt nära brudklänningen för att kika närmare. Tyvärr slank kvinnans vinglas ur handen på henne och rödvinet rann ut över brudens dyrbara brudklänning.

Advertisement
Pexels - Not The Actual Photo

Pexels - Not The Actual Photo

"När jag gick upp på övervåningen berättade de vad som hade hänt och jag började gråta. Min brudtärna ringde flera kemtvättar och de sa att det inte fanns något sätt att fixa klänningen innan bröllopet. De berättade för oss hur vi skulle försöka rädda klänningen tills vi kunde ta den till dem, så min tärna började göra det”, sa bruden.

"Efter det telefonsamtalet blev jag väldigt arg. Jag frågade Anna vad fasiken hon gjorde med rött vin så nära min klänning när hon visste hur rädd jag var om den. Hon avfärdade det med att säga att det inte var ett problem eftersom jag ändå hade tänkt bära klänningen, så den kunde ha skadats även av det. Jag kunde inte tro att hon sa så. Jag sparkade ut henne från ceremonin och vi har inte pratat med varandra sedan dess. Jag gifte mig i klänningen jag planerade att bära på mottagningen och jag var förkrossad över att jag inte kunde bära min mammas klänning. Efter bröllopet skämtade mina tärnor om att jag överdrivit för att jag sparkat ut Anna efter att hon gjort ett oavsiktligt misstag", avslutade hon och frågade människor på nätet om hon faktiskt gjort fel. Vad tycker du?

Advertisement