Hon känner sig inte tillfreds i en kvinnlig kropp och bestämmer sig för att operera sig, men ångrar sig 2 år senare

sofia

04 Augusti 2022

Hon känner sig inte tillfreds i en kvinnlig kropp och bestämmer sig för att operera sig, men ångrar sig 2 år senare
Advertisement

Alla känner sig inte bekväma i den kropp som moder natur har gett dem. Vi pratar inte bara om kropp och utseende, om du har några extrakilon eller helt enkelt inte känner dig bekväm med dig själv, utan vi syftar på något ännu djupare. Det finns till exempel män som helst skulle vilja leva i en kvinnlig kropp och kvinnor som i sint tur önskar motsatsen.

Ett mycket känsligt och omdebatterat ämne som alltid har splittrat samhället. Faktum är att det finns de som inte ägnar alltför mycket uppmärksamhet åt dessa saker, uppmuntrar människor att göra det som gör dem lyckliga och de som å andra sidan bara inte kan förstå varför man skulle vilja göra något sådant eller hur man kan känna så. Huvudpersonen i denna berättelse kände sig mycket osäker angående sitt kön och tvingades möta en mycket komplicerad period av sitt liv. Låt oss få berätta om Sam.

via Daily Mail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Sam Wise, en 26-årig ung kvinna från Midlands i England, berättade sin historia för att öka medvetenheten om ett mycket viktigt ämne: könsbyte. Även om det finns män och kvinnor som inte ens skulle vilja höra talas om det, finns det de som gör sitt bästa för att hjälpa dem som inte är nöjda med sin manlighet eller kvinnlighet. Sam har sedan hon var 21 inte känt sig helt bekväm som kvinna och har ställt sig själv många frågor.

"När jag var tonåring kände jag att något var fel - sa hen - jag hade inte ett direkt maskulint beteende, men inte heller feminint, så jag började undra. Jag ville hitta ett sätt för att känna mig lycklig och jag bestämde mig för att prata till min läkare. Han rådde mig att vända mig till en klinik för att prata med specialister och det gjorde jag".

Kvinnan försökte kontakta sjukvården, men väntelistorna översteg två år, så hon valde en privat anläggning. Sam la undan den nödvändiga summan och bokade tid för det första besöket och började förklara hur hen kände. På mycket kort tid kom Sam fram till att hen kände sig lugnare som man och startade sin förändring.

Advertisement
Dr.jayesh amin/Wikimedia - Not the actual photo

Dr.jayesh amin/Wikimedia - Not the actual photo

Efter ett flertal behandlingar och operationer nådde kvinnan en balans som dock bröts först 2 år senare.

"Efter cirka 2 år började jag känna fysisk smärta och ångra valet som jag gjort - sa den unga kvinnan - jag var inte längre övertygad om det beslut jag fattat, men jag ville inte gå tillbaka. Det enda jag kunde göra i det ögonblicket var att acceptera min nya kropp, förändringarna som hade ägt rum och gå vidare med mitt liv. Lyckligtvis hade jag alltid familjen vid min sida. De lämnade mig aldrig ensam och försökte på alla sätt hjälpa mig som de kunde och detta hjälpte mig".

Petri Damstén/Flickr - Not the actual photo

Petri Damstén/Flickr - Not the actual photo

Sams situation är mycket speciell och satte hen verkligen på prov, men ledde även till att Sam gjorde något för andra. Sam har delat sin berättelse för att hjälpa dem som liksom hen är i en övergångsfas och inte vet hur de ska ta sig ur den. Det hen rekommenderar mest är att gå i terapi, att absolut inte göra något snabbt och förhastad, för att verkligen vara helt övertygad om vad du vill. När detta mål har uppnåtts kan du påbörja din väg mot förändring, men det är viktigt att inte ha bråttom, som hen tyvärr hade.

Men vi vet alla mycket väl att något positivt också kan uppstå ur ett misstag och för Sam var det precis så. För att inte tala om att hen gjorde sin erfarenhet tillgänglig för att hjälpa andra och på ett altruistiskt sätt förvandla det till något mycket viktigt.

Advertisement