Bruden blir arg när platsen där bröllopet ska hållas ändras för att tillåta den rörelsehindrade styvdottern att delta

av sofia

18 Juli 2022

Bruden blir arg när platsen där bröllopet ska hållas ändras för att tillåta den rörelsehindrade styvdottern att delta
Advertisement

Brölloppet är en mycket viktig händelse i en persons liv och av denna anledning arbetar många par hårt för att se till att allt organiseras och fungerar felfritt, precis som de hade drömt om. Tyvärr, i de allra flesta fall finns det alltid någon oförutsedd händelse som lyckas rubba den "perfekta planen" som paret hade i åtanke och detta är ofta orsaken till problem och konflikter. Ett exempel på detta är historien vi nu är på väg att berätta för er, som har som huvudpersoner två homosexuella kvinnor som planerade att gifta sig.

via Reddit

Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Kvinnorna hade planerat sin vigsel i detalj under ett par år, men fem månader före bröllopsdatumet blev den 14-åriga dottern till en av brudarna påkörd av en rattfull förare och blev förlamad. "Jag och min flickvän - som har ett utmärkt förhållande med min dotter - hade redan betalat i förskott för bröllopsplatsen i ett vackert slott, vilket alltid har varit min framtida bruds dröm", skrev kvinnan i ett inlägg på Reddit. Platsen där ceremonin skulle äga rum är dock 3 trappor upp och har ingen hiss - alltså inte lämplig för en rörelsehindrad person.

14-åringen kände sig inte säker i sin rullstol, så hon hade sagt till brudarna att hon inte kunde närvara vid bröllopet men att de skulle gå vidare med att boka slottet som lokal för bröllopet. Efter några veckor kunde dock dottern hantera situationen bättre och anförtrodde åt sin mamma att hon ville delta i ceremonin. Så kvinnan bestämde sig för att ändra platsen för mottagningen till en annan plats som hon kommit överens om tillsammans med sin framtida fru just för det eventuella deltagandet av hennes funktionshindrade dotter. När platsens hemsida öppnade upptäckte kvinnan att det bara fanns en ledig dag som var kompatibel med bröllopet, så hon bokade direkt utan att meddela sin blivande fru i tid.

"När hon kom hem och jag informerade henne om detta gick hon ut och sa att hon inte längre ville gifta sig på "reserv platsen" eftersom slottet hade varit hennes dröm sedan hon var barn. Jag talade om att betalningen redan hade gått igenom och att min dotter skulle ha känt sig otroligt skyldig om hon missade sina två mammors bröllop, eftersom hon också betraktar min fästmö som sin mamma. Men hon svarade och sa att jag hade förstört hennes barndomsdröm och att den lilla flickan kunde ha sett bröllopet via videosamtal. Jag svarade henne att det inte var ett alternativ. De senaste månaderna har varit ett rent helvete för henne och jag kommer inte att hindra henne från att närvara på en så viktig dag för henne också", sa kvinnan.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"När jag berättade nyheten för min dotter var hon väldigt entusiastisk och lade ner ännu mer jobb på sin sjukgymnastik så att hon skulle vara så bra som möjligt på bröllopsdagen. Min fästmö däremot var mindre entusiastisk efter platsbytet och blev irriterad varje gång någon pratade om bröllopet. Jag försökte prata med henne och be om ursäkt men hon säger att allt är bra och är en dålig lögnare", fortsatte mamman och frågade människor på nätet om råd om hur hon skulle hantera situationen.

Användarna är helt överens om att hennes flickvän har varit väldigt egoistisk när hon inte tagit hänsyn till hennes styvdotters behov. Detta fick mamman att tänka till, som också frågade sin syster om råd. Till slut, efter några veckor, bestämde hon sig för att avbryta bröllopet och göra slut med sin flickvän: "Vi gjorde slut, hon var min bästa vän i flera år och det var tufft, men det var definitivt bättre så. Eftersom jag betalade i förväg för den tillgängliga lokalen kommer vi att arrangera en fest för min dotter för att fira hennes framsteg." Vad tycker du? Hade mamman rätt eller kunde hon ha hanterat saker och ting annorlunda?

Advertisement