Ett par gömmer pengar i varor för bebisar i mataffären: "För att hjälpa nyblivna föräldrar i svårighet"

av sofia

14 Juli 2022

Ett par gömmer pengar i varor för bebisar i mataffären: "För att hjälpa nyblivna föräldrar i svårighet"
Advertisement

Priserna på babyprodukter är inte på något sätt låga, trots att det är väsentliga produkter för barnet vilket gör att många familjer som kämpar för att klara sig tvingas göra viktiga val inför varje köp. När du inte har råd med lyxen att köpa allt måste du prioritera. Krystal och Patrick Duhaney vet detta mycket väl, och de hade inte särskilt mycket när deras första barn föddes. Idag, flera år senare, har de inte bara utökat sin familj, utan de har även flera tips att ge till nyblivna föräldrar. Paret minns hur de själva hade det och bestämde sig för att göra en kärleksfull gest genom att gömma några sedlar i babyprodukter på flera lokala stormarknader.

via TikTok / givingtuesdayca

TikTok / givingtuesdayca

TikTok / givingtuesdayca

Blöjor, flaskor, krämer, tvålar, kläder och, naturligtvis, leksaker: detta och mycket mer är bara några av de saker som en bebis behöver. Om en familj är i svårighet och tvingas kämpa för att klara sig måste den nödvändigtvis lämna bakom sig allt det som inte verkar ha högsta prioritet. Paret har själva upplevt den här typen av svårigheter, men lyckligtvis för dem är allt detta ett minne blott: tack vare Instagram projektet Milky Mama, där de ger råd om amning, lyckades de hitta lite ekonomisk stabilitet och skaffa ytterligare ett barn.

Krystal och Patrick bestämde sig därför för att hjälpa föräldrar som har det svårt. Hur? Genom att avsätta en budget på 1000 dollar som de fördelar slumpmässigt i förpackningar av barnprodukter från lokala butiker. Pulvermjölk och blöjor har därför blivit perfekta behållare där vissa familjer kan råka hitta en trevlig överraskning när de kommer hem.

Advertisement

Det rör sig naturligtvis om ett litet ekonomiskt stöd - 20 dollar i varje paket - som är tänkt att symbolisera stöd och närhet till dem som tar sina första steg som föräldrar med viss osäkerhet. Med denna lilla summa vet paret mycket väl att de inte kommer att kunna förändra villkoren för en familj i svårigheter, men de hoppas att åtminstone pengarna ska vara användbara i de mörkaste stunderna.
 
Gesten, som filmades och sedan spreds på TikTok, är inte avsedd att vara ett sätt att skryta för människor som liksom dem "har lyckats", utan en strimma hopp för andra. Om fler människor följer i deras fotspår kan Patrick och Krystal säkert hävda att de har hjälpt till att göra världen till en bättre plats.
 
 
 
 
 

Advertisement