Denna farfar säljer sitt hus och blir hemlös för att betala sitt barnbarns studier, men får tusentals donationer från främmande människor

av sofia

01 Augusti 2022

Denna farfar säljer sitt hus och blir hemlös för att betala sitt barnbarns studier, men får tusentals donationer från främmande människor
Advertisement

Många familjer har inte längre råd att skicka sina barn till skolan på grund av de stigande kostnaderna för utbildning. Ändå är en ordentlig utbildning något som kan få människor att ta sig ur fattigdom. Desraj Ji vet detta mycket väl, en man som arbetar från morgon till kväll för att överleva och försörja sin familj och gör ofattbara uppoffringar. Efter att ha fått de skrämmande nyheterna om båda sina barns död, var Desraj Ji tvungen att kavla upp ärmarna för att försöka att inte få sina fyra barnbarn och två svärdöttrar att sakna något, liksom hans fru. Det viktigaste för Desraj Ji är att hans barnbarn kan fortsätta sina studier och det är just för att garantera sitt yngsta barnbarn en karriär som mannen har blivit hemlös.

via Facebook / Humans of Bombay

Advertisement

“6 years ago, my oldest son disappeared from home; he left for work as usual but never returned. A week later, people...

Pubblicato da Humans of Bombay su Giovedì 11 febbraio 2021

Desraj Ji förlorade båda sina barn samma år, men han hann inte ens sörja dem eftersom han var tvungen att ta hand om allt direkt. Mannen var tvungen att fördubbla sina ansträngningar, trots sin ålder, och fortsätta att arbeta som rickshawförare i den livliga staden Mumbai i Indien. Som du kan föreställa dig började mannen snart lida av sömnbrist, brist på mat och den därav följande tröttheten. Men ingenting kunde stoppa honom. Det som fick honom att gå framåt och kämpa mot sitt mål var framför allt hans stora ansvarskänsla gentemot sin familj och i synnerhet sina barnbarn. En dag ställde hans yngsta barnbarn honom en viktig fråga: "Farfar, kommer jag att vara tvungen att hoppa av skolan?". Han samlade all sin kraft och försökte lugna henne: "Aldrig! Du kommer att kunna studera hur mycket du vill!".

Advertisement
Facebook / Humans of Bombay

Facebook / Humans of Bombay

Naturligtvis lyckades mannen hålla sitt löfte genom att arbeta hårt och beröva sig själv nästan allt. Desraj Ji beskrev sin rutin så här: "Jag började jobba långa dagar: jag lämnade huset klockan 6 på morgonen och körde till midnatt". Endast på detta sätt kunde mannen tjäna tillräckligt för att betala skolavgifter och studiematerial åt sitt barnbarn, men när det gäller resterande utgifter var familjen också tvungen att spara in på maten: "De flesta dagar hade vi knappt något att äta" berättade Desraj Ji för Humans of Bombay, ett projekt som handlar om att dela människors berättelser, sprida vänlighet och kärlek. "En gång, när min fru blev sjuk, var jag tvungen att springa från dörr till dörr och be om pengar för att köpa hennes mediciner," fortsatte mannen, "men det var värt det när mitt barnbarn berättade för mig förra året att hon hade fått bra betyg i skolan ".

Facebook / Humans of Bombay

Facebook / Humans of Bombay

När hans barnbarn sa till honom att hon ville bli lärare, uppoffrade Desraj Ji ännu mer: han sålde sitt hus och lät hela sin familj flytta till en by med sina släktingar, utanför Mumbai, medan han stannade i stan för att arbeta. Mannen började leva som hemlös, sov och åt i sin bil där han kör lokala medborgare och turister genom stadens livliga gator. När hans barnbarn säger till honom att hon är bäst i klassen, försvinner allt hans lidande trots svårigheterna: "Jag kan inte vänta med att få se henne bli lärare, så jag kan krama om henne och säga: Du har gjort mig så stolt. Hon kommer att bli den första i vår familj som tar examen".

Berättelsen om Desraj Ji har spridits över hela världen, så pass mycket att den har gått rakt in i hjärtat hos miljontals människor som har bestämt sig för att hjälpa honom med donationer. De insamlade pengarna gjorde det möjligt för mannen att köpa ett hus till sin familj, vilket gjorde att han återigen kunde få bo tillsammans med dem.

Advertisement