Han låter håret växa i 2 år för att skapa en peruk till sin mamma: Hon hade förlorat allt sitt hår på grund av cancer

av sofia

27 Juli 2022

Han låter håret växa i 2 år för att skapa en peruk till sin mamma: Hon hade förlorat allt sitt hår på grund av cancer
Advertisement

Familjen är en trygg plats, en fristad, en plats där man mår bra, är skyddad och omhändertagen. Familjen är en grupp människor som är villiga att hjälpa varandra och agera för varandras bästa. Familjen är det viktigaste eftersom, oavsett vad som händer, kommer en mamma, en pappa eller ett barn att finnas där, närvarande och vakande både i stunder av lycka och i sorg.

I familjen Shaha är det just så. De kommer ursprungligen från Arizona, har blivit kända på nätet framförallt på grund av två medlemmar: mamma Melanie och sonen Matt. Pojken, i en mycket svår fas i livet för sin mamma, gjorde en vacker gest och hjälpte henne att ta sig ur den svåra situationen. Låt oss tillsammans ta reda på vad han gjorde.

via People

Det var 2003 när Melanie Shaha, mamma till 6 barn, för första gången fick diagnosen godartad hjärntumör. Även om det inte var någon överhängande fara och situationen var mer eller mindre under kontroll, var kvinnan tvungen att genomgå flera behandlingar för att upprätthålla denna balans. Men sedan kom cancern tillbaka två gånger till och hon tvingades genomgå strålbehandling.

Vi vet hur mycket, beroende på det drabbade området, kroppen kan påverkas av yttre faktorer och reagera drastiskt. Det händer till exempel väldigt ofta att de som måste genomföra sådana behandlingar upplever plötsligt håravfall som, när behandlingen väl är avslutad, kanske växer ut igen eller inte. I Melanies fall verkade hennes hår inte vilja växa ut igen och det var här som hennes 27-årige son ingrep.

Advertisement

Nästan för skojs skull och på skämt, sa Matt under en helt vanlig familjelunch: "Tänk om jag skulle låta mitt hår växa ut för att göra en fin peruk åt dig?". En idé som verkade nästan fånig, men som snart blev verklighet. Även om mamman inte var överens om hans val, bestämde sig Matt för att göra det ändå och lät sitt hår växa ner till axlarna.

När han väl nått rätt längd efter två och ett halvt år bad pojken att det skulle klippas och materialet skickades till Compassionate Creations i Newport Beach, Kalifornien. Här monterade branschexperter för hand en skräddarsydd peruk till mamma Melanie till en kostnad av 2 000 dollar. En välanvänd summa om vi tittar på bilderna av kvinnan där hon verkar leende och glad över att bära naturligt hår som inte ger intrycket av att vara en peruk alls.

Matts underbara gest spreds snabbt på nätet och gick rakt in i hjärtat hos många användare, särskilt hans mamma: "Det var en mycket vacker gåva - sa kvinnan - jag hade tappat allt hår och mina ögonbryn och jag behövde känna mig normal igen och nu har jag lyckats och känner mig vacker igen." Ett tydligt bevis på ett barns kärlek till sin förälder som inte kunde vara större, mer vacker, innerlig och djup.

Vi vill verkligen berömma Matt för hans vackra gest och önskar hans mamma ett stort lycka till.

Advertisement