Uppfinningen som simulerar mensvärk för att visa för män vad det innebär att ha ont en gång i månaden

av sofia

24 Juli 2022

Uppfinningen som simulerar mensvärk för att visa för män vad det innebär att ha ont en gång i månaden
Advertisement

Varje kvinna vet att hon minst en gång i månaden kommer att behöva ta itu med sin menscykel och med alla de symtom som medföljer. När det är den tiden i månaden vet man att man med stor sannolikhet kommer att tvingas ta itu med bukkramper, ryggssmärta, ökad trötthet och irritation på grund av humörsvängningarna. Kort sagt, även om det är en naturlig sak är att ha mens så är det inte direkt någon dans på rosor. I detta avseende har en entreprenör från Vancouver i Kanada, Lux Perry, beslutat att låta män få uppleva vad mensvärk egentligen innebär. I slutet av experimentet ställer hon alltid frågorna: "Skulle du kunna gå till jobbet med dessa smärtor?" och även "verkar det enkelt för dig att ha mens?" och gissa vad männen svarar...

via TikTok / getsomedays

Advertisement
TikTok / getsomedays

TikTok / getsomedays

Mens är idag ett mycket omdebatterat ämne, men kanske inte tillräckligt uppmärksammat, eftersom män förstås inte riktigt kan förstå hur en kvinna mår varje månad av sitt liv, vid den tiden. Tack vare en apparat som simulerar mensvärk på olika nivåer var det dock möjligt att genomföra ett experiment där flera "modiga" män frivilligt genomgick vad de förmodligen upplevde som "tortyr".

På TikTok har kanalen för "Somedays", ett företag som säljer smärtstillande medel mot just mensvärk, publicerat en serie videor där flera män genomgår experimentet, med skratt och humor.

Advertisement
TikTok / getsomedays

TikTok / getsomedays

Trots att det görs på skämt inser alla dessa män snart hur smärtsamt och svårt det är att leva med mensvärk, speciellt med de starkaste kramperna. Enheten som används för att simulera kramper tillåter dig att ställa in olika nivåer av intensitet; nivå 5, till exempel, anses vara "basnivån" av mensvärk - alla kvinnor upplever denna typ av smärta varje månad. Naturligtvis kan nivån ökas till 10, vilket simulerar en typ av smärta man upplever när man lider av endometrios.

TikTok / getsomedays

TikTok / getsomedays

I en video, i synnerhet, genomgår ett par tillsammans denna muskelstimulering och mannens reaktioner skiljer sig väldigt mycket från kvinnans: hon reagerar knappt, även när smärtnivån ökar, medan han börjar känna mycket redan från nivå 6. Det är visserligen bara ett exepriment, men det visar tydligt skillnaden på smärttröskeln hos en man jämfört med en kvinna, som tvingas leva med detta obehag en gång i månaden, utan att ens ha möjlighet att ändra sina vanor för att kunna må bättre. Eftersom mens inte klassas som en sjukdom så är man fortfarande tvungen att gå till jobbet eller att utföra andra ärenden och det spelar ingen roll om mensvärken är så stark att man har svårt att röra sig. När kommer den här typen av tankesätt att förändras?

Vad är din åsikt om saken?

Advertisement