Ett par adopterar ett barn: efter 5 år gör de samma sak med den nyfödda systern

av sofia

25 Juli 2022

Ett par adopterar ett barn: efter 5 år gör de samma sak med den nyfödda systern
Advertisement

Det finns många par som, även om de starkt önskar ett barn, inte kan få det trots otaliga försök och andra som istället väljer att adoptera ett barn från början. Att adoptera är en generös handling som två främlingar utför gentemot mindre lyckligt lottade barn och ungdomar. En underbar handling, men också ett val som bör utvärderas väl och som många människor har känt sig redo att kunna möta.

Joseph och Shanna Weight är ett exempel på ett par föräldrar som har gjort detta val och gett två barn möjligheten att få en bättre uppväxt. Låt oss berätta deras historia.

via Good Morning America

Joseph och Shanna Weight är ett par från Utah som redan från början av deras förhållande drömde om att ha barn. När de tyckte att det var dags att bilda familj påbörjade de adoptionsprocessen och lille Milo kom in i deras liv. Han var son till en 18-årig flicka och anförtroddes omedelbart till parets vård och på kort tid gjordes adoptionen officiell. "Milo var det perfekta första barnet" - sa mamman i en intervju.

Sedan, två år efter bebisens ankomst, upptäckte paret att de väntade Nash, det första biologiska barnet, som de två föräldrarna trodde att de hade slutit familjekretsen med. Något förändrades dock ungefär tre år senare när de blev kontaktade av Milos biologiska mamma.

Advertisement

Kvinnan skulle, enligt vad de berättar, ha ringt dem och bett dem att även adoptera hennes andra barn. Det var Milos biologiska lillasyster och den unga kvinnan ville inte att hon skulle behöva skiljas från sin bror av någon anledning och hon ville anförtro sin dotter åt de två mest lämpliga personerna i världen, med tanke på all den kärlek som de gett till hennes första barn. "Först blev vi chockade - sa Shanna - Det var en stor grej, men vi funderade på det. Vi hade alltid hållit kontakten med Milos naturliga mamma, vi hade skickat bilder och uppdateringar om bebisen och sedan fick vi detta förslag från henne".

Efter noggrant övervägande har makarna Vikt också bestämt sig för att välkomna lilla Onni, vilket gjorde både Milo och Nash väldigt glada. "Vi visste naturligtvis att det inte skulle bli lätt, men sedan kom vi överens om att det skulle vara underbart att se dem växa upp tillsammans - berättar denna mamma - Vi bad vår son att ringa sin biologiska mamma och meddela henne vårt beslut: han var jätte spänd och väldigt exalterad vid tanken på att den lilla flickan skulle komma och bo hos oss".

Dessa två föräldrars gest är full av kärlek, generositet, altruism och vänlighet. Faktum är att de inte begränsade sig till att bara ge Milo ett bättre liv, utan de vidgade sina vyer och välkomnade även hans lillasyster. Hur många skulle ha gjort så? Vi önskar dem ett lyckligt och rofyllt liv tillsammans.

Advertisement