Hon missar sista tåget hem, men får hjälp av en hemlös man och återgäldar honom med ett generöst erbjudande

av sofia

04 September 2022

Hon missar sista tåget hem, men får hjälp av en hemlös man och återgäldar honom med ett generöst erbjudande
Advertisement

Ett gammalt ordspråk lyder: "man bör inte döma folk efter deras utseende" och i vissa fall är det verkligen så. Hur många gånger - upptagna av alla våra åtaganden - märker vi inte ens de mest behövande människorna på gatan. Vi passerar dem, som om de vore osynliga, kanske distraherade av något på smartphoneskärmen, utan att ens läsa skyltarna de ibland sätter upp bredvid sina få ägodelar sittandes på marken. Nicole Sedgebeer, en 21-årig kvinna från Storbritannien, insåg detta mycket väl och hoppas att hennes berättelse kommer hjälpa dig att stanna upp en stund när du tittar på människorna du möter på gatan.

via BBC

Advertisement

I hope this story makes people look twice when they see a homeless person. Last night I missed my last train home and...

Pubblicato da Nicole Sedgebeer su Venerdì 4 marzo 2016

En kväll som alla andra var Nicole på väg hem när hon missade det sista tåget till sin stad. Fast och utan någon möjlighet att återvända hem och på gränsen till att brista ut i tårar, närmade sig en vänlig man vid namn Mark, en hemlös man. Mannen förklarade att det inte var säkert att stanna på stationen och vänta på nästa morgontåg, så han erbjöd sig att visa Nicole en säker och varm plats att söka skydd på.

Mark tog Nicole till en närliggande bar som han visste var öppen 24 timmar om dygnet och eskorterade den unga kvinnan till platsen, eftersom han sa att det var "för farligt att gå ensam". På vägen dit och väl inne i baren lärde de två känna varandra: "Vi åt något och han berättade om sitt liv. Han arbetade inom armén och hade varit hemlös i 12 år", berättar Nicole. Efter ett tag förklarade Mark för henne att han behövde hämta sin sovsäck och sina få saker, men att han skulle komma tillbaka i tid för att ta henne tillbaka till stationen för att hinna med det första tillgängliga tåget. Nicole gav inte mycket vikt åt detta löfte och så, när tiden närmade sig klockslaget då det var dags att gå tillbaka till stationen, lämnade hon platsen. Hon hann knappt ens ta några steg när hon såg Mark springa mot henne redo att följa henne till platsen: han hade tagit en buss för att komma tillbaka till henne så snabbt som möjligt.

Förvånad över hans vänlighet tog Nicole en bild tillsammans med Mark och publicerade deras berättelse på sitt Facebook-konto: "Den här mannen, som jag förmodligen skulle ha undvikit ögonkontakt med om han hade bett mig om några mynt, förändrade helt en dålig dag vid det ögonblick som mest öppnade mina ögon i hela mitt liv”, skrev Nicole. "P.S. Det här är Marks första selfie någonsin!" tillade hon. Inlägget blev snabbt viralt och fick tiotusentals delningar. Flickan kände dock att hon ville återgälda honom med en konkret handling.

Advertisement

Efter att ha funderat på hur hon skulle betala tillbaka, skapade Nicole en insamlingswebbsida för att hjälpa Mark och alla andra hemlösa i London. "En hemlös mans vänliga gest kan hjälpa honom och många andra", skrev hon på sin sida. "Mark förkroppsligar det bästa av mänskligheten. Han gjorde allt för att hjälpa mig, en fullständig främling, när verkligheten i hans situation är att folk går förbi honom varje dag utan att erbjuda sig att hjälpa till. Mark du är en speciell man, jag kommer aldrig mer att titta på en hemlös människa på samma sätt igen och jag vill göra något för att hjälpa dig och alla andra hemlösa i staden Euston", avslutade hon.

Nicoles mål var att samla in 5 000 euro, men på kort tid översteg insamlingen 12 000 euro! Hon donerade dem helt och hållet till Mark och tackade alla som bidragit för att hon hade lyckats hjälpa sin nya vän. "Det är en fantastisk gåva att se hur många människor som har valt att hjälpa Mark, tack till er alla" sa Nicole.

Advertisement