x
En ensamstående kvinna adopterar en…
En ensamstående pappa klär ut sig till kvinna på morsdag för att hans barn ska slippa känna sig uteslutna Den här flickan har uncomable hair syndrome:

En ensamstående kvinna adopterar en tonåring: "Till en början kallade han mig inte ens mamma, men nu är vi en familj"

08 Augusti 2022 • Av sofia
28.105
Advertisement

Många människor, när de når vuxen ålder, har en stark önskan att bli föräldrar, men det är inte alltid möjligt. Ibland är naturen grym och gör oss sterila, andra gånger är det ödet och bristen på en själsfrände som gör det svårt för oss att uppfylla drömmen om att hitta en partner och uppfostra ett barn.

Lyckligtvis är det i många länder i världen, till exempel i USA, fortfarande möjligt att gå vidare med adoption eller att vara fosterfamilj även om du är singel. Detta är vad Charity Newman, en 32-årig grundskollärare, gjorde.


Charity hade alltid drömt om att bli mamma, men målet verkade allt mer omöjligt att uppnå och hon började ge upp. Sedan insåg hon dock att hon var tvungen att fortsätta kämpa och hon ville till varje pris försöka göra skillnad i barns liv.

"Jag var inte säker på att min man skulle hålla med, men jag nämnde fosterhem med jämna mellanrum. Det tog några år, men en dag lät han sig övertygas och sa till mig att han var redo. - Charity sa - Vi fick tillståndet och vårt äventyr började inom ett år. Jag fick det officiella mejlet när jag var i Atlanta, Georgia. Jag grät. Jag kunde inte tro att det snart skulle finnas ljudet av små fötter i mina korridorer."

Sedan kom de första fosterbarnen: "De kallade mig mamma från dag ett", mindes kvinnan. Några månader senare kom Andre, en pojke på 14, nästan 15. "Han sa till mig att han aldrig skulle kalla mig mamma. Jag förstod och accepterade det." Charitys hus var nu fullt av barn. "Jag var glad och ledsen på samma gång, för jag fick uppleva något som kunde ta slut när som helst och som jag inte hade någon kontroll över", förklarade Charity.

Under tiden började äktenskapet mellan Charity och hennes man falla samman: efter 10 år tillsammans valde paret ömsesidigt att separera. Separationen från hennes make hindrade inte Charity från att fortsätta vara tillgänglig för fosterhem: "Sedan jag öppnade mitt hem har jag haft totalt 13 barn." Bland de olika barnen som kom och gick var det enda som blev kvar Andre, pojken som vägrade kalla henne mamma. På Charitys 32-årsdag fick hon domstolens godkännande att fortsätta med den officiella adoptionen av denna pojke. "Vi firade på Cheesecake Factory. Förresten, kallar han mig faktiskt mamma nu. Han har lockigt hår och i solen kan man se en antydan av rött. Han har de vackraste fräknarna som sträcker sig nerför hans kinder, de sötaste jag har någonsin pussat på... Jag stoppar om honom varje kväll och gosar med honom på söndagseftermiddagarna medan vi tittar på TV. Han ger de bästa kramarna och jag är äntligen världens stoltaste mamma. För att han är min och jag är hans och vår familj är perfekt. Det är en dröm som har gått i uppfyllelse" säger Charity.

Tillsammans bor de med sina två hundar, i en lägenhet med två sovrum och ett badrum. Med tanke på det begränsade utrymmet är Charity inte längre ständigt tillgänglig som fosterförälder, utan fortsätter då och då att hjälpa andra fosterfamiljer, att vara volontär på fosterhem och att fylla rollen som vice ordförande för föreningen för fosterfamiljer och adoptivfamiljer i det område där hon bor.

En berättelse med ett lyckligt slut som rörde många människor på nätet och fyllde hjärtat hos alla de som läste den med glädje.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack