En servitör bekänner för en kund att han bor långt ifrån sin familj samt väntar barn med sin flickvän och det slutar med att han får 750 dollar i dricks

av sofia

08 Februari 2023

En servitör bekänner för en kund att han bor långt ifrån sin familj samt väntar barn med sin flickvän och det slutar med att han får 750 dollar i dricks
Advertisement

Att få en överraskning från någon man håller av är alltid en mycket positiv sak, om den däremot skulle komma från en total främling, skulle det vara ännu mer speciellt.

Den unge mannen som är huvudpersonen i denna berättelses vet mycket väl hur detta känns då han på en helt vanlig dag och under ett mycket normalt arbetspass blev mottagaren för en mycket altruistisk gest från en man som han just hade träffat. Låt oss förklara närmare vad som hände.

via Taryn Keith/Facebook

Advertisement

Ben Millar är en 22-årig man som arbetade sitt pass som servitör i Houston, Texas när han plötsligt fick en oväntad present. Under sitt arbetspass råkade han servera ett bord där en mycket generös man satt. Mellan en rätt och en annan lärde han känna Jeffrey och de båda började konversera med varandra.

När han pratade med honom fick Ben reda på att mannen just hade återvänt från Irland där han hade varit på en konsert med sitt favoritband. När den unge mannen fick höra någon prata om sitt ursprungsland började han dela sina egna historier och erkände för kunden att hans familj bodde där och att han inte hade träffat dem på ett tag.

"Jag skulle verkligen vilja åka tillbaka över en helg" - erkände den unge mannen och berättade också att han hade bott i USA en längre tid och ännu inte lyckats återvända till sina hemorter på grund av brist på pengar. Naturligtvis bodde han inte ensam och han hade en partner, Taryn Keith, som var gravid i åttonde månaden, men tanken på att inte ens hon ännu hade haft nöjet att få träffa hans familj gjorde honom ledsen.

Advertisement

My boyfriend got this tip last night at work. He's from Ireland and is trying to take us back there once Killian is born...

Pubblicato da Taryn Keith su Domenica 20 novembre 2016

Samtalet avslutades sedan och Ben återgick till sina arbetsuppgifter. Men när kunden gick fick den unge mannen höra i kassan att det fanns något där för honom. Jeffrey hade inte bara betalat notan på cirka 112 dollar, han hade lämnat hela 750 dollar i dricks till den unga killen tillsammans med en lapp där det stod: "Hoppas det här hjälper dig att komma hem så snart som möjligt."

Fotot med dessa få rader delades av Taryn, vår huvudpersons partner, som ville tacka främlingen på detta sätt.

"Min fästman fick det här i dricks igår kväll - skriver kvinnan - Kunden hade precis kommit hem från Irland och gjorde en mycket vänlig gest för att uppmuntra oss att återvända dit. Vi kommer säkerligen att göra det när vår bebis Killian föds och kan möta resan, så att vi kunde umgås med Bens familj - fortsatte hon - Jag vill dela det här fotot för att visa alla att i världen finns det faktiskt inte bara negativa saker".

Vi kan inte göra annat än att hålla med henne då den mannen lyssnade på en ung arbetare, förstod hans svårigheter och hans berättelse var så gripande att den fick honom att göra något speciellt. Visst, alla har inte samma möjligheter och tillgångar, men när det går är det verkligen en härlig känsla att göra något positivt för andra.

Advertisement