En ensamstående mamma med 4 barn är i ekonomiska svårigheter, men en "hemlig välgörare" ger henne en gåva för att hjälpa till

av sofia

05 Juni 2023

En ensamstående mamma med 4 barn är i ekonomiska svårigheter, men en "hemlig välgörare" ger henne en gåva för att hjälpa till
Advertisement

Julen ska vara en magisk tid att tillbringa med sin familj med att byta presenter och äta god mat. Tyvärr kan inte alla fira den så här, men i USA finns det en person som har bestämt sig för att hjälpa sina medborgare i nöd.

Den så kallade "hemliga tomten" är i själva verket en barmhärtig samarit från östra Idaho vars uppdrag är att dela sina rikedomar med andra medmänniskor som har det svårt. En kvinna vid namn Sierra och hennes 4 barn är bara en av familjerna som fått ta emot en generös gåva från denna altruistiska välgörare som bara vill hjälpa människor utan att få något i gengäld.

via YouTube - East Idaho News

Advertisement
YouTube - East Idaho News

YouTube - East Idaho News

Nate Eaton, chef för East Idaho News, är ansiktet utåt för operationen "Secret Santa" och är den enda som känner till välgörarens sanna identitet. Den här gången valdes Sierra på grund av sin unga ålder och hennes beslutsamhet i att försörja sin familj efter att plötsligt ha blivit änka.

En dag som alla andra var Sierras man William på väg nerför en vattenrutschbana skrattandes, men en stund senare fick han hjärtstillestånd och gick bort. Sierra tvingades på egen hand uppfostra fyra små barn ensam och det äldsta av dem är bara 12 år gammalt.

I rapporten som sändes på nyheterna och på YouTube knackade Nate och två av hans medarbetare på hennes dörr och gav henne en underbar överraskning när de frågade hur hon mådde: "Vi överlever. Vi fortsätter kämpa dag för dag. Men vi mår bra", svarade Sierra med tårar i ögonen. "Vi vill ge dig den här gåvan från en anonym person som har hört att du skulle kunna behöva några saker," sa Eaton till henne.

Advertisement
YouTube - East Idaho News

YouTube - East Idaho News

I videon ser man reportern ge Sierra ett presentkort på 5 000 dollar att spendera på Ashley's Furniture, en amerikansk kedja som säljer varor för hemmet.

Den unga mamman säger att det var en perfekt gåva då hennes man arbetade i källaren innan den jobbiga dagen och att familjemedlemmarna nu kämpade för att hjälpa till att renovera huset. Hon kommer att använda pengarna för att möblera källarvåningen när den är klar.

Medan Sierra tackade Nate med blanka ögon närmade sig det yngsta av hennes barn och journalisten gav henne en andra gåva. Den lilla flickan öppnade presenten och gav den till sin mamma: det var en check på 20 000 dollar! När Sierra såg gåvan grät hon ännu mer och tackade Eaton. "Lycka till. Vi hoppas att källaren blir klar och att dina barn mår bra och vi önskar dig all lycka. Ha ett bra liv", sa Eaton innan han gav den unga mamman en varm kram.

Advertisement