Hon rakar inte sina armhålor och använder inte deodorant: "Jag accepterar min kropp som den är"

av sofia

23 Juli 2022

Hon rakar inte sina armhålor och använder inte deodorant: "Jag accepterar min kropp som den är"
Advertisement

Vi vet alla att när det blir extra varmt ute ökar chansen för nästan alla att svettas och att det är nödvändigt att tillgripa parfymer och deodoranter, speciellt när man går ut och vistas i samhället. En vana som de flesta av oss har, men som dock för vissa enbart är en börda.

Till exempel gillar den tjejen vi nu vill berätta om inte särskilt mycket att använda kosmetiska produkter för att "parfymera sig", utan föredrar att alltid vara naturlig och acceptera sig själv för den hon är, på gott och ont. Låt oss berätta de bakomliggande skälen till hennes val.

via fenellascorner/Tik Tok

Det här är Fenella Fox, en ung kvinna som har bestämt sig för att inte underkasta sig de klyschor som samhället påtvingat och som har gått emot strömmen. Det första hon gjorde, för ett tag sedan, var att inte längre oroa sig för det naturliga håret som växer i hennes armhålor.

"Jag mådde bra som jag var - berättar tjejen - jag är trött på tanken att varje kvinna måste vara annorlunda än vad hon verkligen är. Alla har rätt att acceptera sin kropp och jag bestämde mig för att protestera mot de förväntningar som andra har". Så istället för att genomföra skönhetsbehandlingar valde hon att vara spontan och bestämde sig också för att acceptera den naturliga doften som hennes kropp avger.

Advertisement

Fenella, som vill vara så naturlig som möjligt, erkände att hon inte uppskattar doften av deodorant och liknande produkter särskilt mycket, utan föredrar att låta sin kropp vara naturlig. En uppmaning till många kvinnor, men även män, att inte alltid göra sig till och att istället acceptera sig själva utan att nödvändigtvis försöka vara något annat. Trots allt, beror det enligt tjejen, även på vilken livsstil man har. Vår kropp avger lukter och dessa är enligt hennes övertygelse relaterade till vad vi äter och dricker.

För att inte tala om att detta val också ledde till fördelar ur ekonomisk synvinkel och har fått henne att tjäna runt 300 000 pund på två år. Ja, eftersom beslutet att inte raka sig och att ha delat det på webben var språngbrädan för att bli berömd och få ett stort antal användare.

Kort sagt, ett sätt att tjäna pengar, men också att acceptera sig själv, en väg att följa för att inte känna sig ständigt obekväm och börja tänka, på riktigt, att man är värdefull som man är. En sorts protest för att säga "stopp" till stereotyper, för att stoppa idén som många människor har om att behöva förändra och standardisera sig för att bli accepterade.

Det viktigaste är först och främst att tycka om sig själv och när du väl lyckas med detta kommer även andra att se på dig med nya ögon och uppskatta dig för den du är.

Vad tycker du?

Advertisement