En äldre kvinna öppnar sitt hem för ett övergivet barn och flera år senare vill han återgälda henne (+VIDEO)

av sofia

29 Maj 2023

En äldre kvinna öppnar sitt hem för ett övergivet barn och flera år senare vill han återgälda henne (+VIDEO)
Advertisement

Barn lyckas alltid förvåna oss på de mest olika sätt tack vare sin medfödda nyfikenhet och känslighet. Det är otroligt hur de lyckas förstå andras känslor och behov. De kan fånga upp icke-verbala signaler som många vuxna kanske inte ens lägger märke till, och reagerar empatiskt och visar genuin oro för andras välbefinnande, som om de utan ansträngning kunde sätta sig i deras skor.

Det är en egenskap som vi vanligtvis förknippar med vuxna, men som vissa barn lyckas visa med överraskande naturlighet. Historien vi ska berätta idag är ett tydligt exempel på detta.

via Inspiredstories

Advertisement

Lille Ernesto är ett barn som är mycket förtjust i sin farmor. Han blev övergiven när han fortfarande låg inlindad i en babyfilt och välkomnades utan en sekunds tvekan av kvinnan. Tillsammans bodde i ett farligt kvarter och längtade efter ett bättre liv. De ockuperade en hydda byggd med återvunnet material som hittats på gatan och deras hem hade byggts illegalt på mark som inte tillhörde dem. Trots deras svåra situation, knäböjde Ernestos farmor varje dag för att be och söka Guds nåd för ett rofyllt liv.

Medveten om de enorma uppoffringar som hans farmor gjorde för att garantera honom en varm måltid varje kväll, bestämde sig lille Ernesto en dag för att hjälpa henne sälja blommor på gatan. Pojken arbetade hårt för att tjäna tillräckligt för att kunna köpa det han behövde för att studera och bli läkare.

För en kort tid sedan upptäcktes Ernesto av en innehållsskapare vid namn Aaron Murphy när han gick runt på gatan och sålde sina blommor och mannen blev nyfiken på att höra hans historia. Tillsammans besökte de Ernestos blygsamma hem, vilket gjorde ett djupt intryck på Murphy. Influencern kunde inte låta detta intryck gå obemärkt förbi och han bestämde sig för att göra något för Ernesto och hans farmor. Han startade därför en insamling för att hjälpa dem att hitta ett anständigt boende.

Advertisement

Murphy lyckades samla in 49 572 dollar, vilket överträffade hans ursprungliga mål på 45 000 dollar. Totalt 1 600 personer bidrog till denna insamling, och deras generositet förändrade Ernestos liv för alltid.

När donationerna började strömma in bestämde sig Murphy för att ta Ernesto och hans farmor på shoppingtur, en upplevelse de aldrig hade haft förut. De reste ombord på presidenten för El Salvadors lyxsuv och besökte varuhus där Ernesto fritt kunde välja så många böcker och leksaker han ville.

Efter en lång tid har Ernesto äntligen återupptäckt glädjen i att vara barn. Han såg glad ut när han gick bland hyllorna och valde bland leksaker, böcker och skolmaterial för sina studier. Senare överraskades Ernesto även med en speciell gåva.

Ernesto sells flowers on the street to become a doctor one day

Ernesto sells flowers on the street to become a doctor one day. You won't believe what happens next 🥺😢

Pubblicato da Diply su Giovedì 17 febbraio 2022

En surfplatta för hans studier. Farmorn iakttog förundrat gåvorna han hade fått: "Jag hade aldrig haft råd med något sådant. Nu kommer äntligen min lille Ernesto att ha råd att få den barndom han förtjänar och kommer att kunna koncentrera sina krafter på sina studier för att uppfylla sina dröm om att bli läkare! Tack till alla underbara människor som har hjälpt oss", sa hon gråtande.

Ibland kan någons lilla bidrag verkligen göra skillnad i människors liv.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement