Hon antar utmaningen att lyfta 120 kg och chockar alla män på gymmet: "De trodde inte att jag skulle klara det"

av sofia

23 Juli 2022

Hon antar utmaningen att lyfta 120 kg och chockar alla män på gymmet: "De trodde inte att jag skulle klara det"
Advertisement

Inom idrotten och i allmänhet i individuella sporter är det inte ovanligt att se lite sund konkurrens. Det är dock sällan man ser män och kvinnor tävla i samma kategori, på grund av de naturliga fysiska skillnaderna som skiljer dem åt. Att ta för givet att en kvinna inte kan lyfta samma vikt som en man är dock att ha förutfattade meningar som i många fall inte stämmer. Den 26-åriga Alice Stamp visade faktiskt för männen på hennes gym och för de många TikTok-användarna som tittade att hon kan lyfta 120 kg, trots att hon är kvinna. Videon blev självklart viral, eftersom Alice verkligen förvånade alla med sin otroliga styrka.

via TikTok / ecila_x

TikTok / ecila_x

TikTok / ecila_x

Den här unga kvinnan från Portsmouth i Storbritannien är en fantastisk idrottskvinna som tränar fyra gånger i veckan och betar igenom pass på cirka två timmar om dagen. Även om hon är vältränad trodde knappt någon av de andra människorna som tränade på samma gym att hon skulle kunna lyfta mer än 120 kg upprepade gånger. Alice förvånade dock alla och hennes bedrift filmades omedelbart, tillsammans med de närvarandes chockade reaktioner, och publicerades på TikTok.

Men hur började historien? För skojs skull: medan Alice var på gymmet hörde hon en man säga att han var rädd för att prova vikterna och hon svarade att hon skulle lyfta dem åt honom och skämde ut honom på ett skämtsamt sätt. Mannen trodde inte att den där tjejen kunde lyfta riktiga vikter och Alice antog på sätt och vis "utmaningen". Även om den unga kvinnan inte var helt säker på att hon skulle klara det, särskilt eftersom hon inte hade lyft vikter på ganska länge och eftersom hon inte ens hade värmt upp innan träningen, men hon lyckades lyfta 120 kg i ett svep. Inte nog med det, hon upprepade sedan dessutom sekvensen flera gånger, till de närvarandes stora förvåning.

Advertisement
TikTok / ecila_x

TikTok / ecila_x

"Jag är väldigt tävlingsinriktad speciellt när det kommer till män", sa den unga kvinnan. I videon ses tydligt en av de närvarande sitta på golvet, oförmögen att hålla tillbaka chocken när Alice lyfter all den vikten. Alice har uppgett att hon har lyft vikter i tre år och hävdar att män som tränar lika hårt som hon ofta är starkare än henne av naturen, men varnar resterande medlemmar i kategorin män: kvinnor som tränar regelbundet kan vara mycket starkare än en man som går till gymmet då och då.

Advertisement