"Hjälp, min svärdotter vill inte att jag ska vara med vid förlossningen!" En svärmor som känner sig utesluten skapar debatt - TittaPaVideon.se
x
"Hjälp, min svärdotter vill inte att…
Perfekt tajming - 18 episka bilder som togs strax före olyckliga händelser Vid 30-års ålder blir han kvinna och den 3-åriga dottern accepterar det och säger:

"Hjälp, min svärdotter vill inte att jag ska vara med vid förlossningen!" En svärmor som känner sig utesluten skapar debatt

30 April 2021 • Av sofia
3.177
Advertisement

Att föda ett barn är verkligen ingen dans på rosor, det är en spännande och härlig upplevelse, men i praktiken innebär det också mycket stress, trötthet och smärta. Det är därför inte överraskande att en kvinna har preferenser när det gäller vem hon vill ha nära sig i ett sådant känsligt ögonblick. Det är ganska vanligt att vilja ha sin mamma och partner i förlossningssalen, för att bevittna det ödesdigra ögonblicket, eftersom de är två människor som känner oss djupt, framför vilka vi inte är rädda för att visa oss som vi verkligen är. Det finns emellertid de som kan ta detta på fel sätt och känna sig förolämpade av att inte ha blivit "inbjudna". En kvinna bad faktiskt offentligt om hjälp eftersom hennes svärdotter inte tänkte tillåta henne att delta vid födseln.

via: Slate

Att bli mormor för första gången är även en unik känsla, men det motiverar inte den själviska önskan att till varje pris vilja delta vid födseln. Julia och hennes man Steven var på väg att få sitt första barn och kvinnan hade uttryckligen begärt att hennes mamma och make skulle vara närvarande i förlossningssalen. Ingen annan! Å andra sidan är ju förlossning inte någon show som alla bör få titta på, eller hur? Svärmodern gillade dock inte denna attityd. Kvinnan blev djupt förolämpad av det faktum att hon inte ansågs lika viktig på grund av att hon är farmor och därför inte värdig att bevittna sitt barnbarns födelse. "Måste jag påminna henne om att jag är en pensionerad sjuksköterska med nästan 40 års erfarenhet?", kommenterade hennes svärmor som var både upprörd och ledsen över situationen.

"Jag trodde att jag hade ett bra förhållande med Julia, men hennes beslut i dag gjorde mig förkrossad", skriver kvinnan. "Jag blev chockad och sårad av orättvisan i detta val och bönade och bad både henne och min son, men Julia insisterar att hon inte skulle känna sig bekväm med mig där." Att föda barn är faktiskt inte direkt en handling där en kvinna normalt kan känna sig bekväm - än mindre i närvaron av sin svärmor!

Advertisement

Julias man, Steven, vill med rätta inte göra sin hustru upprörd vid en så känslig tidpunkt och bad sin mamma att släppa det och försäkrade henne samtidigt om att hon skulle träffa sitt barnbarn direkt efter födseln samma dag. Men kvinnan kände sig riktigt förolämpad över att ha förbjudits från förlossningssalen: "Det är så orättvist!". Lyckligtvis fick Julias svärmor många tydliga svar och efter att ha skrivit sina tankar om situationen uppmanade folk henne att kliva åt sidan och se verkligheten ur ett annat perspektiv: "Du har fel! Det handlar inte om dig!" Du kommer att få träffa ditt barnbarn senare samma dag. Du kommer att vara i ditt barnbarns liv så länge du lever. Ingenting kommer att tas ifrån dig. Du har inte blivit utesluten. Gå ut i korridoren och läs en bok medan din svärdotter föder och beröva henne inte detta ögonblick av lycka.

Vad tycker du? Tycker du att svärdottern hade rätt att utesluta barnets farmor från förlossningssalen? Berätta vad du tycker om den här historien och vad du skulle ha gjort i hennes ställe!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack