Den här kvinnan vägrar ta bort sin mustasch och plocka sina ögonbryn och tvingas stå ut med människors förolämpningar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här kvinnan vägrar ta bort sin…
Perspektivets magi - 19 foton som man är tvugnen att titta på två gånger innan man förstår vad det är man ser En nittioåring lämnar ett handskrivet brev till grannen

Den här kvinnan vägrar ta bort sin mustasch och plocka sina ögonbryn och tvingas stå ut med människors förolämpningar

23 Februari 2021 • Av sofia
3.508
Advertisement

Föreställ dig att bli utstirrad på gatan av nyfikna blickar och förolämpad på grund av ditt utseende, även om du själv inte tycker att det är något fel med hur du ser ut. Du är kanske till och med är nöjd med ditt utseende. Eldina Jaganjac, en ung kvinna från Köpenhamn, bestämde sig för att det var dags att sluta anpassa sig efter ett patriarkalt samhälle som ständigt fortsätter att socialt förtrycka kvinnor med dyra och ytliga skyldigheter som exempelvis de som är relaterade till hårborttagning. Den 31-åriga danska kvinnan har faktiskt valt att ta farväl av pincett och rakhyvel och har valt ett mer naturligt utseende. Resultatet? På sociala medier förolämpar de henne och på gatan slutar de inte peka på henne eller kalla henne "unibrow".

Varför tvingas kvinnor spendera mycket mer pengar och mycket mer tid än män för att ta hand om sitt utseende? För att anpassa sig efter vissa normer som ställs av samhället måste en kvinna ständigt gå till salongen, plocka ögonbrynen, ta bort mustaschen och hålla alla olika utväxter under kontroll. För att inte tala om hår, kläder och smink - andra kategorier där en kvinna nästan har en skyldighet att utmärka sig om hon vill anses snygg och bli socialt accepterad. Men är det verkligen så nödvändigt? Eldina Jaganjac slutade raka sig i mars 2020 och har fått alla möjliga kommentarer om sitt utseende sedan dess. I verkligheten är det enligt den unga kvinnan mest tonåringar - och därför den nya generationen - som förolämpar henne på sociala nätverk medan de flesta vuxna helt enkelt är fascinerade av hennes tjocka ögonbryn eller håriga ben.

En sak som är säker är att den unga danska kvinnan vägrar uppfylla de sociala "skyldigheter" som samhället ålägger och föredrar att välja en mer naturlig väg. På detta sätt förstod hon även bättre vilka bland hennes vänner, bekanta eller män som uppvaktade henne som verkligen var intresserad av henne som person. Hon bryr sig inte om att hon kallas "woman with mustache" eller "unibrow", för nu sparar hon både in en massa pengar och den tid hon använde för att raka sig och oroa sig för att se perfekt ut använder hon nu för att förbättra sina professionella färdigheter.

Advertisement

Även om det finns en viss jämställdhet mellan könen har män och kvinnor inte samma möjligheter och samhället fortsätter att behandla dem olika. Eldinas förändring föddes ur denna fundering: "Om en man inte rakar sig eller plockar ögonbrynen märker ingen det och ingen skulle någonsin drömma om att kommentera något sådant. Jag å andra sidan, precis som många andra kvinnor kände mig inte bekväm i att gå ut såvida inte mina ögonbryn var små och perfekta och gick inte till gymmet om inte benen var rakade."

Det är just detta som är problemet, när man låter något så banalt som kroppshår begränsa ens aktiviteter. Många kvinnor går till exempel inte till stranden om de inte har vaxat sig i tid och missar därmed ett fantastiskt tillfälle att ha kul och koppla av. Är det verkligen värt det? Att acceptera dig själv som du är kan vara den verkliga nyckeln till lycka. Total acceptans understryker hur viktig och naturlig mångfald är. Eldina är lycklig idag och känner sig äntligen fri från alla tvång hon tidigare utsattes för.

Vad tycker du?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack