En pappa bestämmer sig för att inte längre hjälpa sin dotter med utgifterna inför bröllopet: "Hon förstörde sin mammas brudklänning"

av sofia

22 Juli 2022

En pappa bestämmer sig för att inte längre hjälpa sin dotter med utgifterna inför bröllopet: "Hon förstörde sin mammas brudklänning"
Advertisement

Bröllopsklänningen är en av de mest värdefulla sakerna som många kvinnor kan ha i livet. Alla väljer sin klänning efter sin personliga smak, kanske ber man en sömmerska att sy den klänning som man alltid har drömt om sedan barndomen och som man äntligen får chansen att bära på en av de viktigaste dagarna man någonsin kommer att uppleva i livet. Av denna anledning kan en bröllopsklänning vara ovärderlig och bör behandlas med respekt. Något som tyvärr inte hände i historien vi vill berätta för dig idag.

Det är en man som berättar denna historia, en pappa som gav ett exemplariskt straff till sin dotter för att ha "förstört" sin mammas brudklänning. Låt oss tillsammans kika på vad som hände.

via Reddit

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

I ett långt inlägg på Reddit berättade den här pappan vad som hände med hans dotter. Flickan, enligt hans berättelse, var i färd med att organisera sitt bröllop och hade bett sin mamma om att få låna hennes bröllopsklänning till bröllopet. Något som mamman med glädje gick med på.

"Min fru och jag har 4 barn, tre flickor och en pojke - skriver författaren - Min fru sa alltid att hon skulle behålla sin klänning för deras skull. Plagget var enkelt, men vackert och ovärderligt för min fru eftersom hon hade gjort den tillsammans med sin mamma".

Ett viktigt minne som ägaren lånade ut först till en dotter, sedan till sin svärdotter – för att inte utesluta sonen från denna tradition – och nu var hon på väg att låna ut den till sitt yngsta barn. Den enda begäran från mammans sida var att inte göra några ändringar på klänningen. Synd bara att Olivia, den yngsta dottern valde att inte respektera detta krav.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Tjejen skulle ha tagit delar av klänningen och bett en sömmerska att lägga till dem till en annan modell som hon hade valt. "En dag följde jag med min dotter för att uträtta några ärenden - skrev mannen - Vid ett visst tillfälle bad hon mig att stanna vid ateljén för att prova klänningen. Hon var väldigt nervös och jag förknippade det med ögonblickets ångest och känslor, men det var inte detta som var orsaken. Det var vid det tillfället som jag fick reda på något som gjorde mig chockad: hon hade förstört min frus klänning. Det plagget som var så viktigt för henne var sönder och allt var Olivias fel".

Han bad omedelbart om en förklaring och flickan svarade att hon var den sista dottern som gifte sig och att hon tyckte att det inte längre var nödvändigt att lämna klänningen intakt för framtida bröllop, så hon bad sömmerskan att göra några ändringar. "Jag bad min dotter att genast tala om detta för sin mamma som, när hon fick reda på det, blev väldigt upprörd. Som föräldrar försökte vi alltid att hjälpa våra barn ekonomiskt och vi gjorde detta även inför Olivias bröllop. När jag märkte hur sårad min fru hade blivit och insåg att hon hade förstört ett viktigt minne enbart av fåfänga, bestämde jag mig för att jag inte skulle ha spenderat ett enda öre mer på hennes bröllop".

Detta påverkade naturligtvis hela organisationen.

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Dottern och hennes pojkvän hade inte tillräckligt med pengar för att klara utgifterna och hans föräldrar kunde inte ta hand om allt och därför skulle den unga kvinnan utan föräldrarnas hjälp inte längre ha möjlighet att gifta sig. Av den anledningen blev författaren till inlägget även kontaktad av svärföräldrarna som, efter att ha fått reda på hur saker och ting låg till, försökte övertala honom om att ändra uppfattning för de blivande makarnas bästa, men han erkände själv att han inte hade för avsikt att göra det. Så han bad om råd på webben. Användare som läste inlägget höll med mannen och ansåg att hans dotter hade betett sig felaktigt.

Och vad tycker du? Vad skulle du ha gjort om du varit i hans situation?

Advertisement