Två äldre människor lever sedan alltid på en ö men tar sin första båttur vid 90-års ålder

av sofia

22 Juli 2022

Två äldre människor lever sedan alltid på en ö men tar sin första båttur vid 90-års ålder
Advertisement

I livet slutar man aldrig att lära sig nya saker och skaffa sig nya erfarenheter. Inget är så sant som detta och om du har styrkan, lusten, den rätta energin, finns det ingen ålder som är för hög för att uppleva nya känslor och upptäcka underbara platser. Och det är aldrig för sent för att besöka de platser där du alltid har levt, men som har förblivit okända och outforskade, även när du är 90 år gammal och är gammelmormor eller gammelmorfar.

De två huvudpersonerna i denna berättelse är väl medvetna om detta och efter att nästan ha levt ett sekel på denna ö har de äntligen fått uppleva glädjen att ta sin första båttur. Låt oss få berätta om deras historia.

via Ansa

Giuseppe Chessa och Antonietta Cambone är ett par på 90 och 83 år som sedan de föddes har bott på en ö, men aldrig tagit en båttur för att beskåda det vackra Sardinien från havet. Lyckligtvis gav barnbarnets kärlek och viljan att överraska dem de två äldre personerna möjligheten att få en ny upplevelse. Giuseppe Chessa junior, barnbarnet, arbetar för ett båtuthyrningsföretag, som har till uppgift att ta med de många turister som besöker ön på en tur längs med kustens vackra och oförstörda platser. Hur kunde han låta bli att låta sina älskade morföräldrar få uppleva detta?

"De var jätte spända, speciellt min mormor - sa den unge mannen i en intervju - Min morfar var lite skeptisk, men till slut lät han sig övertygas och efter 3 timmar på båten var han förvånad över hur vackra alla platserna var... Det var inte lätt att välja rätt dag och de fick vänta lite, men när havet väl var lugnt och vädret var perfekt gjorde vi vår resa och deras ögon glittrade."

Advertisement

I nästan ett sekel på ön, efter ett bröllop, 8 barn, 12 barnbarn och 5 barnbarnsbarn, har Giuseppe och Antonietta äntligen haft en av de vackraste upplevelserna i sitt liv. Historien blev genast viral, bilderna spreds snabbt på webben och gjorde det äldre paret väldigt känt. Kvinna kunde inte förstå varför alla kände till deras båttur: "Jag gick till apoteket och alla frågade mig hur vår dag hade varit: hur visste de det?" - sa kvinnan. Alla var medvetna om det eftersom så många hade sett bilderna på dem publicerade på sociala medier av deras barnbarn.

Ett vackert äventyr som paret kanske i den här åldern inte längre trodde att de kunde göra, men istället jo. För i livet är det aldrig för sent för att upptäcka nya saker, besöka nya platser och njuta av naturens skönhet.

Håller du med?

Advertisement