En kvinna firar sin 114-års dag tillsammans med sin 97-åriga syster

av sofia

22 Februari 2023

En kvinna firar sin 114-års dag tillsammans med sin 97-åriga syster
Advertisement

Många människor strävar efter att ha ett långt liv och det är inte ovanligt att höra fraser som "Jag hoppas kunna nå hundra år", men huvudpersonen i denna berättelse har inte bara nått en så viktig milstolpe, utan har överskridit den med full mental klarhet. Nina Willis har faktiskt nått den otroliga åldern 114 år. Den över hundra år gamla kvinnan kommer från Georgia, USA, och är den äldsta kvinnan i staten. Nina är omgiven av sin familj och sina vänner som bryr sig om henne, men den som står henne allra närmast är hennes"lillasyster", Pecola, en annan 97-årig klippa.

via FOX 5 Atlanta

Advertisement
 YouTube - FOX 5 Atlanta

YouTube - FOX 5 Atlanta

"Det finns inget jag inte skulle göra för henne. Hon är min stolthet och glädje, så jag tänker ta hand om henne", förklarar Pecola. Alla hennes nära och kära har på väggarna i deras hem stolt hängt upp de många brev som mottagits från borgmästaren i samband med hennes födelsedagar.

Född den 14:e januari 1909 arbetade Nina på en gård i Robinson innan hon flyttade till Atlanta 1947. På Ninas födelsedag bestämde sig familj och vänner för att alla samlas för att fira. Även om Nina är sängliggande är hon fortfarande pigg och pratar, och minns alltid sin brinnande tro på sin religion: "Gud är god", säger Nina.

Advertisement
 YouTube - FOX 5 Atlanta

YouTube - FOX 5 Atlanta

Ninas systerdotter Beverly Frazier förklarade att hennes moster är som en andra mamma för henne: "När min moster Nina fyllde 100 år var hon fortfarande lika skarp i sinnet som alltid. Hon läste fortfarande tidningen utan glasögon, hon hade en otrolig syn. En dag var vi hemma hos mig och tittade ut genom fönstret, och hon kunde se flygplanen i himlen, medan jag inte ens hade lagt märke till dem!", minns hon.

"Jag är så glad att hon fick chansen att blåsa ut 114 ljus", säger Pecola. Beverly lade också fram en teori om hennes familjs livslängd: "Enligt vår åsikt kan hemligheten med att leva länge ligga i våra gener eftersom moster Pecola fyller 98 om några veckor. Men om du frågar någon av dem kommer de att ge dig ett mycket enklare svar: "Gör rätt sak och behandla människor rätt. De är bara kärleksfulla, omtänksamma människor som tror mycket på Gud och följer sin religion," säger Beverly.

Skulle du vilja nå Ninas ålder?

Advertisement