Vid nästan 100-års ålder tar han sin filosofiexamen med högsta poäng och är nu: "redo att skriva en bok"

av sofia

20 Juli 2022

Vid nästan 100-års ålder tar han sin filosofiexamen med högsta poäng och är nu: "redo att skriva en bok"
Advertisement

Vi vet alla mycket väl hur viktigt det är att studera. Det skulle inte bara kunna representera ytterligare en chans att komma in i arbetslivet, utan det är också ett sätt att berika sig med ny kunskap. Detta gäller framförallt vid högskolestudier där alla är fria att gå den väg de tycker bäst om och fördjupa sig i de ämnen de föredrar. Av den anledningen finns det ingen åldersgräns för inskrivningen på högskolan och det är möjligt att ta lektioner när man vill i livet, även som pensionär.

Huvudpersonen i denna berättelse, Giuseppe Paternò, vet detta mycket väl, en man som vid 100 års ålder tog sin specialistexamen i filosofi. Vi berättar om den stora dagen.

via Ansa

Oggi 18 luglio presso Unipa è stato proclamato Dottore Magistrale in Scienze Filosofiche Paternò Giuseppe classe 1923...

Pubblicato da Ninni Paternò su Lunedì 18 luglio 2022

Giuseppe Paternò hade redan blivit känd på webben när han som 96-åring tog sin kandidatexamen. Mannen var inte nöjd med det uppnådda målet och bestämde sig för att specialisera sig och fortsätta sin akademiska utbildning. Giuseppe är född 1923, gift med två barn och fyra barnbarn och har alltid visat att han inte vill något annat än att studera, studera och studera lite till. En dröm som aldrig avtagit trots hans ålder, arbetet som piccolo och sedan det inom järnvägsbranschen och som förverkligades vid 99 års ålder.

En ålder där många bestämmer sig för att vila, njuta av ålderdomen och familjen, men Giuseppe har utöver allt detta också valt att fortsätta berika sina kunskapet. Framför allt gjorde han det genom att alltid hålla genomsnittet av sina betyg väldigt högt och gick från 29,9 poäng under treårsperioden till hela 30 för specialiseringen. En underbar resa som var mycket givande både för Giuseppe och för hans familj. Sonen Ninni har erkänt att hans far nu kämpar med att skriva en bok, "Berättelsen om pojkarna på via Papireto, en hundraårig resa i Palermo", där de två avhandlingarna som skrivits för hans examen kommer att redovisas.

Advertisement
Archeologo/Wikimedia - Not the actual photo

Archeologo/Wikimedia - Not the actual photo

Berättelsen om Giuseppe är motiverande för alla dem som ibland känner att de inte klarar det, som vill ge upp, backa och inte fortsätta på sin vandring, men det räcker med att bara titta på honom för att återfå självförtroendet. En envis och beslutsam man som inte ens lät sina 100 år stoppa honom och tillslut uppnådde det mycket efterlängtade målet.

Ett hjärtligt grattis till denna man som vi önskar ett om möjligt ännu längre liv fyllt av lycka.

Advertisement