Vid 73-års ålder arbetar hon 8 timmar om dagen som privat chaufför: "Jag älskar att resa, för mig är det terapi att köra bil"

av sofia

16 Mars 2022

Vid 73-års ålder arbetar hon 8 timmar om dagen som privat chaufför: "Jag älskar att resa, för mig är det terapi att köra bil"
Advertisement

Vem har sagt att ålderdomen är slutet på varje dröm eller mål att uppnå i livet? Många, när de väl når en hög ålder, lägger undan många önskningar som länge legat i byrålådan, de njuter med rätta av sin pension efter år och år av arbete och uppoffringar för att bilda familj, samt för att säkerställa en framtid för sina barn, barnbarn och sig själva, men de flesta inser kanske inte att det att komma upp lite i åldern också innebär att ha mer tid för sig själv och att göra det man gillar mest. Precis som den här 73-åriga brasilianska kvinnan gjorde, som trots sin ålder bara inte vill gå i pension!

via G1 Globo

Advertisement
Maria Albina Oliveira da Cruz/Facebook

Maria Albina Oliveira da Cruz/Facebook

Hon heter Maria Albina Oliveira da Cruz, hon bor i Santos nära San Paolo i Brasilien, hon har precis fyllt 73 och har med tiden byggt upp en mycket stor familj: hon har tre barn, sju barnbarn och ett barnbarnsbarn på väg, när hon var yngre arbetade hon som fastighetsmäklare och sedan som sömmerska, men det hon alltid har älskat mer än något annat i världen är att åka bil och ständigt resa fram och tillbaka mellan olika platser.

Hon har trots allt, som den brasilianska kvinnan själv berättar, kört bil regelbundet sedan hon var 20, men det har bara varit i ungefär tre år som hon har gjort det officiellt och framför allt mot en avgift. Maria Albina har nu blivit lite av en kändis i sitt lilla samhälle, efter att ha blivit omdöpt till "Ubers mormor".

Advertisement

Maria Albina älskar nämligen att köra bil och förflytta sig från ett ställe till ett annat, och när hon fick reda på att Uber-appen existerade för att boka privata förare tvekade hon inte en sekund och bestämde sig för att detta var något för henne: "Det är inte pengarna jag är intresserad av. När det börjar skymma slutar jag, för om jag kör för mycket på natten börjar jag få ångest. Jag föredrar att köra bil på dagtid. Jag älskar att alltid åka fram och tillbaka med en ny passagerare På frågan varför jag jobbar i den här åldern säger jag att det är en ursäkt för att åka runt och ta mig runt. Det första de frågar mig är min ålder, men bilkörning är terapi för mig."

Ett nytt jobb som verkligen verkar vara väldigt viktigt för Maria Albina, som sa att hon på söndagar, eller under helgdagar eller vilodagar saknar att sitta bakom ratten på Uber-bilen så mycket att hon knappt kan vänta tills det blir måndag igen eller en vardag för att hoppa tillbaka i sin bil och transportera människor från en plats till en annan, i cirka 7-8 timmar om dagen.

Maria sa: "Det är något som gör mig så glad. De dagar då jag inte går till jobbet saknar jag det. På söndagar kommer mina barnbarn och de frågar mig om jag ska jobba, de säger åt mig att vila, men jag förklarar för dem att jag gillar det. Varför ska jag vila? Jag vill vara på vägen, mitt jobb är att vara på väg!"

Vilken energi den här mormorn har!

Advertisement