Den här kvinnan tog studenten som 84-åring - det var hennes största dröm

av sofia

25 Juli 2022

Den här kvinnan tog studenten som 84-åring - det var hennes största dröm
Advertisement

Vi har alla en eller flera drömmar i byrålådan som ibland förblir instängda i åratal, kanske tillfälligt åsidosatta på grund av det ansvar eller de hinder som vi tvingas möta i livet. Ändå bör man aldrig tro att det är "för sent" att nå en milstolpe som man anser vara viktig. Irma Gloria Esquivel, en 84-årig kvinna från Nuevo León i Mexiko, förstod detta mycket väl: den här kvinnan är ett bevis på att man aldrig är för gammal för att skaffa en gymnasieexamen.

via Milenio.com

Den äldre kvinnan hämtade stolt ut sitt diplom på Bachillerato Tecnológico Agropecuario Center i staden Ejido Tepehuaje, tillsammans med sin familj, sina barnbarn och klasskamrater som alla var betydligt mycket yngre än henne. Under ceremonin fick hon beröm av den lokala borgmästaren, Cosme Leal, som var inbjuden till evenemanget och tillägnade henne några ord.

"Alla ansträngningar får en belöning och detta diplom är ett exempel som motiverar oss att inte hitta ursäkter för att studera, eftersom man aldrig är för gammal för att förverkliga sina drömmar. Jag vill uttrycka all min beundran för Irma, som är ett föredöme för oss alla ", sa borgmästaren i sitt tal.

Advertisement

Barnbarnet Albis Davila ville också uttrycka stolthet och beundran för sin mormors engagemang och envishet. "Vi är väldigt stolta över henne, hon har lyckats uppnå ytterligare ett av sina mål och vi är glada över att ha sett hennes framgång. Hon är ett exempel att följa. Man bör aldrig ge upp sina mål", sa hon i en inlägg på Facebook..

Bilderna på Esquivels framgångar blev virala på sociala medier och väckte blandade känslor bland användarna. "Lyckoönskningar till denna vackra kvinna som lärde oss en viktig lärdom: det är aldrig för sent för att lära sig nya saker!" Skrev en användare. "Grattis på födelsedagen! Ett föredöme, en inspiration för alla de som ännu inte försökt för att de tror att det är för sent, sanningen är att så länge du verkligen vill något kommer det alltid att vara rätt tidpunkt", kommenterade en annan..

Vi kan inte låta bli att gå med i kören av komplimanger och lyckönskningar till Irma.

Advertisement