En svärmor bjuder 80 personer till sonens bröllop utan tillåtelse, så bruden avblåser hela bröllopet

sofia

18 December 2022

En svärmor bjuder 80 personer till sonens bröllop utan tillåtelse, så bruden avblåser hela bröllopet
Advertisement

Att komma överens med sin svärmor är något som enbart verkar fungera för några få människor, låt oss inse det. Oavsett om det är en svärson eller en svärdotter är det aldrig lätt att hitta en kommunikationskanal och bygga upp en bra relation. Man hör ofta om svärmödrar som kritiserar svärdöttrar eller andra som inte uppskattar sina döttrars män, och det är väldigt sällan det omvända händer.

Kvinnan vi vill berätta om nu vet något om den saken. En ung kvinna som aldrig riktigt accepterades av sin mans mamma, men som tappade fattningen totalt under planeringen av sitt bröllop. Låt oss förklara varför.

via Daily Mail

Advertisement

Pixabay - Not the actual photo

I ett långt inlägg som dök upp på Reddit sa huvudpersonen i berättelsen att hon och hennes man, båda 26 år gamla, hade bestämt sig för att gifta sig. Efter 4 års förhållande och ett starkt band ville de inget hellre än att besegla sin kärlek, synd bara att hans mamma ville ta del av allt detta.

"Jag kom aldrig överens med min svärmor - skriver författaren till inlägget - hon är en bossig och manipulativ kvinna och min man håller med mig. Han kommer från en förmögen familj, medan jag är av enklare ursprung och på grund av detta har hon alltid känt sig berättigad att se ner på mig. När vi planerade vårt bröllop in i minsta detalj, även om vi inte hade planerat någon överdådig ceremoni, utan något mer enkelt, destabiliserade hon allt".

Två månader före den stora dagen skickade hennes svärmor enligt kvinnan en lista över gäster som hon och hennes blivande man inte hade räknat med. Utan att fråga om deras åsikt, utan att överväga deras önskan om ett evenemang begränsat till högst 50 personer och utan att respektera dem, sa hennes mans mamma åt henne att de personerna borde inkluderas på mottagningen, även för att hon redan hade bokat deras flygbiljetter och uppehälle. Vilket gjorde att bruden blev rasande.

Pexels - Not the actual photo

"Hon skickade mig så många som 80 namn som min partner och jag inte hade tagit med på vår lista, och sa att dessa inbjudningar inte var frivilliga och att alla skulle komma - fortsätter bruden - jag klarade det inte och bestämde mig för att ställa in bröllopet. Jag ringde våra gäster och berättade att evenemanget tyvärr hade ställts in. Sedan åkte vi i samförstånd med min man till en allmän park och tillsammans med våra två bästa vänner utbytte vi våra löften."

Tydligen fick svärmor reda på detta beslut först en tid senare och bristen på kommunikation, liksom själva valet, störde henne djupt. Det var därför den här unga kvinnan bestämde sig för att fråga människor på nätet om hennes beteende var överdrivet eller inte. Användarna tvivlade inte och höll med henne samt påpekade att om hon och hennes man kände likadant angående bröllopet och var glada över att ha firat det på ett så enkelt sätt, så var inget annat viktigare.

Men vad tycker du?

Advertisement