Hon går på lyxrestaurang men äter inte upp allt och lägger resterna i en förpackning som hon tagit med sig hemifrån

av sofia

28 Juli 2022

Hon går på lyxrestaurang men äter inte upp allt och lägger resterna i en förpackning som hon tagit med sig hemifrån
Advertisement

Mat är alltid en välsignelse från ovan och bör aldrig slösas bort, vilket är anledningen till att fler och fler restauranger runt om i världen erbjuder sina kunder att göra en "doggy bag" för dem som inte orkar avsluta middagen: det är den där typiska kartongpåsen för matrester. På så sätt kan du avsluta dessa fantastiska rätter genom att värma upp dem hemma till lunch eller middag nästa dag. Det är inget fel med det, det är både ekologiskt och ekonomiskt.

En klok ung kvinna från Lima, Peru är mycket medveten om detta. Låt oss berätta vad hon gjorde.

via TikTok - @fabycruzado

Advertisement
TikTok - fabycruzado

TikTok - fabycruzado

Skissen delades på TikTok av användaren Faby Cruzado. Enligt förklaringen till videon var den unga kvinnan på en lyxrestaurang för att fira sin födelsedag: dejten hade anordnats av hennes pojkvän. "När du tar henne till en dyr restaurang", läser vi i beskrivningen av videon som berättar om hur kvällen gick. Paret åt restaurangmiddagen, men det verkar som att grytan var för mycket för dem, eftersom de inte orkade äta upp allt.

Det slående är att flickan tydligen redan hade i åtanke vad hon skulle göra eftersom hon i videon visar ett busigt och lite generat ansiktsuttryck. Klippet som bara varar i 11 sekunder visar den unga kvinnan som med total naturlighet plockar fram en matlåda ur handväskan som hon tagit med hemifrån och fyller den med allt innehåll. Efter att ha insett att hon blivit filmad ler hon roat mot kameran.

Advertisement
TikTok - fabycruzado

TikTok - fabycruzado

Videon blev omedelbart viral och fick hundratusentals visningar och mycket uppskattning från tittarna. "Den här tjejen är min mammas rival!" Skrev en användare ironiskt. "En applåd för två saker: för det första för att hon tar hand om miljön genom att inte använda påsar och för det andra för att maten inte går till spillo", skrev en annan.

Andra rådde pojkvännen att inte låta den här tjejen smita: "Hon är den rätta. Hon kommer att sköta hushållsekonomin", skrev en användare.

Och vad tycker du om det? Skulle du någonsin göra något sådant?

Advertisement