Brorsan dyker aldrig upp på familjeträffarna: "Min svägerska vill hålla honom bort från oss"

av sofia

22 December 2022

Brorsan dyker aldrig upp på familjeträffarna: "Min svägerska vill hålla honom bort från oss"
Advertisement

Familjen är viktig, liksom vänner och – så klart – partnern du väljer att vara med. Dessa är grundläggande relationer för en persons liv och ingen bör utesluta den andre, om det inte finns någon problematisk relation eller allvarliga problem. Det är inte alltid lätt att hålla allt i balans, speciellt om det finns folk som är vana vid att ställa ultimatum.

Vad kan man då göra i dessa fall? Det är precis den frågan som huvudpersonen i den här historien ställde sig själv, som anser att hans brors förhållande inte är sunt och att det får honom att ta avstånd från allt och alla.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Mannen vände sig till webben för att fråga om råd och avslöjade också lite "bakgrundshistoria" för att bättre förklara sammanhanget: "Min brors flickvän och min fru hade ett gräl för 4 år sedan. Danielle, min bror Jacks flickvän, tenderar att hysa agg och avlägsna människor ur sitt liv när hon inte gillar deras agerande. Min fru och Danielles bråk involverade min brors bästa vän, Henry, som sa till Jack att Danielle försökte ta honom ifrån oss", förklarade mannen. Danielle gillade inte den här situationen, hon var avundsjuk på närheten mellan Henry och Jack och trodde att han försökte få dem att göra slut.

"Danielle sa till min fru att inte bjuda Henry till grillfester, födelsedagar och evenemang längre. Min fru vägrade bestämt, eftersom Henry är en vän till familjen, och min svägerska ville därför inte träffa oss längre. Min fru bad om ursäkt flera gånger och sa att hon hade överdrivit, men Danielle accepterade inte hennes ursäkt och tvingade därigenom min bror att välja sida. För att undvika att bli lämnad ger han upp allt för att vara med henne."

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Vid varje släktträff hittade Jack alltid ursäkter för att inte komma, tills hans bror, inför familjens insisterande på varför han inte var där, berättade sanningen. "Danielle är fortfarande arg på min fru och min bror kan inte gå någonstans utan henne. Mina föräldrar försökte prata med min bror ensam, men Danielle ville inte låta dem göra det", förklarade mannen. "Deras ansiktsuttryck var förvånade och förvirrade. Mina föräldrar säger att jag gjorde fel eftersom familjen kommer att se på Danielle på ett annat sätt nu och att jag har gjort alla framtida familjeträffar pinsamma för dem", avslutade mannen och bad om råd om hur han skulle agera.

Användarna har helt hållit med honom och påpekat att hans bror har fastnat i ett förhållande som inte alls är sunt. Tack vare råd från communityt har mannen bestämt sig för att prata om problemet med sin familj för att bättre stödja sin bror: "Jag kommer att bjuda hem honom varje vecka och jag kommer inte lämna honom ensam. Jag hoppas att min envishet kommer att ge resultat och att han kommer att hälsa på mig ensam".

Vad tycker du?

Advertisement