En svärmor vill träffa sitt 6 veckor gamla barnbarn utan sin svärdotters närvaro

av sofia

24 Juli 2022

En svärmor vill träffa sitt 6 veckor gamla barnbarn utan sin svärdotters närvaro
Advertisement

I många fall är det svårt att ha en sammanhållen familj och det är ännu mer sällsynt att hitta svärföräldrar som kommer bra överens med sina barns makar. De flesta löser problemet genom att bete sig på ett artigt och respektfullt sätt mot varandra även om man kanske inte har någon nära relation.
Så var garanterat inte fallet för den här unga kvinnan när hennes svärmor krävde att hennes son skulle komma och besöka henne tillsammans med sitt sex veckor gamla barnbarn. Inget konstigt med det tänker du kanske, men det mystiska i denna historia är att farmorn sa att hon inte ville att hennes son skulle komma tillsammans med sin fru. Den upprörda nyblivna mamman delade sin historia på Reddit för att få en åsikt av andra användare.

via Reddit

Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Den unga kvinnan, som är 23 år gammal, förklarade att hon aldrig hade varit på god fot med sin mans mamma, eftersom svärmorn aldrig hade godkänt henne som hustru och svärdotter. "Vi bråkade aldrig, men vi höll oss på avstånd och det blev mycket lugnare när jag och min man flyttade bort. När hon fick reda på att jag var gravid höll hon sig på avstånd, men skickade föremål och presenter och sa att hon hade för avsikt att ha en relation med sitt barnbarn. Jag hade inga problem med detta och stöttade snarare det här beslutet och tänkte att min dotter kanske skulle hjälpa till att göra stämningen mellan mig och hennes farmor lugnare", sa den nyblivna mamman. 

Nu har den lilla flickan blivit 6 veckor gammal och hennes farmor har enbart träffat sitt barnbarn via videosamtal. På sistone hade hon dock bett sin son att komma och besöka henne för att få träffa bebisen personligen. "Hon bor 4 timmar bort och sa till honom att hon inte ville att jag skulle komma dit. Mitt första svar var nej, för i den här åldern kan min dotter inte åka någonstans utan mig", förklarade den unga mamman. Maken försökte övertyga henne genom att förklara att om det var matningen hon var orolig för så skulle han ha matat bebisen med bröstmjölksersättning, men kvinnan förklarade att det inte var det som var problemet. Ett bråk uppstod där mannen anklagade sin fru för att vara oresonlig och för att försöka hålla sitt barnbarn borta från sin farmor.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Den nyblivna mamman förklarade dock att hon tycker att dottern fortfarande är för ung för en fyra timmar lång resa och för att vara borta från henne en hel helg. "Min man sa till mig att det inte är ett problem, utan att jag får det att se ut som att det var det. Jag sa till honom att hans mamma gör det till ett problem genom att säga åt mig att inte komma och låta min dotter åka ensam. Han skrattade sarkastisk och svarade att han faktiskt också är förälder till barnet så jag borde inte känna att hon åker iväg ensam. Han sa även till mig att jag är för possessiv och paranoid. Vi bråkade och jag vägrade låta honom åka iväg med henne.

Så mannen blev ännu mer arg och ringde sin familj som försökte få mamman att säga ja och förklarade att svärmorn bara respekterade de gränser som de hade satt upp och håller det avstånde som de kommit överens om tillsammans. "Jag sa att hon kunde komma och hälsa på mig och erbjöd mig till och med att lämna dem ensamma så länge hon ville, men hon sa att hon hade lovat sig själv att hon aldrig skulle befinna sig under mitt tak och på samma plats som jag igen." Så den unga kvinnan vände sig till människor på nätet för att få råd.

Användarna höll med och förklarade att barnets välbefinnande står på spel: "En sex veckor gammal bebis bör aldrig sitta i bältesstol i mer än en timme eller två och inte heller byta till modersmjölksersättning plötsligt, resa långa sträckor med ett immunförsvar som fortfarande är ofullständig och vara ifrån allt som just börjat bli bekant om det inte är absolut nödvändigt för barnets eller föräldrarnas hälsa", skrev en användare.

Vad tycker du om saken? Vem har rätt?

Advertisement