"Jag vill inte längre åka till min pappa eftersom min styvsyster och hennes mamma är för påträngande, gör jag fel?"

av sofia

27 Juli 2022

"Jag vill inte längre åka till min pappa eftersom min styvsyster och hennes mamma är för påträngande, gör jag fel?"
Advertisement

När två personer separerar är det aldrig lätt, särskilt inte om det finns barn att ta hänsyn till som inte bör behöva vara ifrån varken den ena eller den andra föräldern under en alltför lång period. Ofta är separerade par bra på att se till att detta inte händer och de lyckas bibehålla en viss balans, även om de har delat på sig. Synd att det i vissa fall finns externa faktorer som tar över och förändrar relationen mellan en förälder och ett barn. Ett exempel på detta? Närvaron av en ny partner och eventuella styvbarn.

Huvudpersonen i denna berättelse befann sig i just en sådan situation och eftersom hon var osäker på huruvida hon hade agerat rätt, ville hon be om råd om från människor på Reddit. Låt oss kika på vad hon berättade och vad läsarna svarade.

via Reddit

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Huvudpersonen i denna berättelse är en dotter vars relation med sin pappa sakta men säkert har förstörts på grund av hennes halvsyster Mandy och hennes styvmamma. "Jag alternerar mitt boende mellan mina föräldrars skilda hus - säger den unga kvinnan i sitt inlägg - När jag inte är med min mamma åker jag hem till min pappa och sedan en tid tillbaka hittar jag nästan alltid hans nya partner Jane och hennes dotter där. Första gången de sov över hos min pappa och jag var där också hittade jag min styvsyster i min säng. Det gjorde mig väldigt arg, men jag kom tillbaka efter att ha blivit tillsagd att inte överdriva och släppa det eftersom min säng var stor nog för oss båda."

En första händelse som tjejen reagerade på och som följdes av många andra. Under de efterföljande vistelserna hemma hos sin pappa har inläggets författare alltid även stött på hans nya partner och hennes dotter. Det absurda var att Mandy ville ha allt som var hennes: från sängen till fåtöljen, från böckerna till en filt som hon just hade fått av sin mamma. Ett påträngande beteende som gradvis gjorde att den unga kvinnan började känna att hon fått nog, tills dess att en ännumer allvarlig händelse inträffade som var sista droppen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Min pappa och jag, sedan jag var 7, brukade fiska ensamma, sista gången bestämde han sig för att ta med Jane och Mandy också - skrev författaren till inlägget - och de gjorde inget annat än att klaga på kylan, lukten av fisk och hur tråkigt det var att vara där och fiska med oss. Det var därför vi åkte hem tidigare än väntat och allt min pappa hade att säga till mig var att man ibland måste kompromissa." Men mellan en kompromiss och en annan tröttnade dottern gradvis på att inte längre få tillbringa några stunder ensam med sin pappa och bestämde sig för att minska antalet besöktill hans hem.

Sedan hon bestämde sig för att åka hem till sin pappa mer sällan, har hans familj flera gånger försökt att övertyga henne om att återvända, men flickan vill inte eftersom hon på något sätt inte känner sig accepterad. Många användare på Reddit höll med henne och förstod hennes val. "Du har rätt i att du vill sätta gränser för Mandy och hennes mamma" - lyder en kommentar; "Din pappa beter sig inte bra med dig, han prioriterar inte er relation och det är fel" - och många andra liknande kommentarer som har dragit samma slutsats: nej, hon har inte fel.

Vad tycker du om saken?

Advertisement