Hon köper ett gammalt slott för enbart 290 000 euro: "Det var min dröm och jag jobbade hårt för att förverkliga den"

av sofia

19 Juli 2022

Hon köper ett gammalt slott för enbart 290 000 euro: "Det var min dröm och jag jobbade hårt för att förverkliga den"
Advertisement

Vem har inte hoppats, åtminstone en gång i livet, på att få möjligheten att köpa sitt drömhus? Oavsett om det är litet, stort, självständigt eller inte, förlitar sig alla, förr eller senare, på möjligheten att hitta sin idealiska tillflyktsort och äntligen kunna säga att det är det hem de alltid har velat ha. Tyvärr är det inte alltid enkelt och oavsett om det är på grund av ekonomiska problem eller något annat kan inte alla uppnå detta mål. Så var dock inte fallet med kvinnan vi vill berätta om idag.

Nicole Rudder är en mamma som efter mycket hårt arbete och tålamod köpte ett riktigt slott. Ja, du läste rätt och vi skojar inte, för hon har verkligen lyckats med det hon ville göra och har beslutat sig för att förvandla den gamla byggnaden till en underbar plats för evenemang. Låt oss ta reda på mer om hennes historia och hur hon gjorde för att köpa fastigheten.

via Daily Record

Advertisement

Nicole Rudder är en 32-årig mamma, ägare till ett bilförsäkringsbolag, som har blivit känd på webben för att ha varit i centrum för en helt otrolig fastighetsaffär. I själva verket, efter att ha fått ett tips från en vän, lade hon ett bud för att köpa ett riktigt skotskt slott.

"En vän till mig skickade meddelandet om försäljning till mig som ett skämt - sa Nicole - jag skrattade och lade det åt sidan. Men sedan bestämde jag mig för att åka förbi slottet och det var kärlek vid första ögonkastet. Garrion Tower var underbart och jag bestämde mig för att det måste bli mitt." Så startade hennes äventyr.

Den antika platsen, byggd 1484, hade varit obebodd under mycket lång tid. Till en början var det adelsmännen i Glasgows sommarbostad, men med tiden förändrades allt och gradvis blev byggnaden förfallen och övergiven. Sedan köptes det av ett företag i London som planerade att riva det och bygga ett bostadskomplex, men sedan lades platsen ut till försäljning igen och det var här som Nicole kom in i bilden. Byggnaden med 19 rum lades ut till försäljning för mer än 700 000 € för att gradvis gå ner tills denna kvinna bestämde sig för att lägga ett bud på cirka 290 000 €.

Advertisement

En obetydlig siffra, om vi tar hänsyn till byggnadens historiska värde, som kvinnan inte tvekade alltför mycket med att göra tillgänglig för allmänheten. 

"När jag bestämde mig för att försöka sa jag inte ens något till min man - erkände hon - jag var säker på att mitt bud inte ens skulle tas i beaktande och istället fick jag efter ett tag samtalet där de berättade för mig att det var mitt. Till en början var min partner inte särskilt glad men sedan gillade han projektet med att förvandla det till en plats för evenemang. Det finns inga fler hus som detta och jag kan inte vänta med att få det att se ut som det en gång gjorde - fortsatte Nicole – Och så vill jag visa mina döttrar att det med hårt arbete, tålamod och envishet går att göra vad som helst i livet”.

buildingsatrisk

buildingsatrisk

När det har renoverats är tanken att det historiska hemmet ska förvandlas till en elegant bröllopslokal. Nicole, med sitt projekt värt nästan 5 miljoner euro, vill skapa en förtrollad, speciell plats där du kan känna dig tillfreds under den bästa dagen i ditt liv. Inte nog med det, den här kvinnan har också vidtagit åtgärder för att försöka rekonstruera byggnadens historia så gott hon kan, och bett alla i lokalbefolkningen att bidra med fotografiska vittnesmål, berättelser och annat.

Kort sagt, ett stort åtagande som Nicole möter med ett leende och tack vare vilket hon lyckades förverkliga en av sina största drömmar. Bra jobbat!

Advertisement