Hon ber sin 18-åriga dotter skriva på ett hyreskontrakt: "Om hon vill fortsätta bo med mig måste hon betala 100 dollar i månaden"

av sofia

19 Juli 2022

Hon ber sin 18-åriga dotter skriva på ett hyreskontrakt: "Om hon vill fortsätta bo med mig måste hon betala 100 dollar i månaden"
Advertisement

Varje förälder tror att de har sina egna gyllene regler för att uppfostra barn och även om många av dessa delas lite av allmänheten, ger många andra upphov till kontrovers. Det här är fallet med en mamma som berättade för TikTok att hon lät sin 18-åriga dotter skriva på ett hyresavtal, där tonåringen går med på att betala en hyra på 100 dollar i månaden för att bo i huset med henne. Denna mamma ville göra sin dotter ansvarsfull och lära henne värdet av pengar, såväl som innebörden av besparing och uppoffring. Alla höll dock inte med om detta uppfostringsval.

via TikTok / c_d_g

TikTok / c_d_g

TikTok / c_d_g

I videon som denna mamma lade upp talar texten tydligt: ​​"När din 18-åriga dotter bestämmer sig för att bo kvar hemma". Kvinnan fick sin dotter att skriva på ett hyreskontrakt, vilket tvingade henne att betala en månadshyra på cirka 100 dollar. Medan flickan undertecknar det viktiga dokumentet ändras bildtexten i videon till "Förberedelse för framgång", vilket bekräftar att mamman faktiskt bara har goda avsikter mot sin dotter. I kommentarerna är användarna mer splittrade än någonsin: det finns de som hävdar att detta är en bra metod för att fostra sina barn mot en mer ansvarsfull framtid och de som istället anser att det är absurt att ta betalt av ett barn för något som en förälder normalt bör göra, det vill säga ta hand om sina barn.

Advertisement
@c_d_g

@c_d_g

Många barn var emot denna uppfostringsmetod och kommenterade att detta verkade vara det perfekta draget för att sluta prata med sina tonårsbarn. Kontroversen var så ihållande att kvinnan till slut var tvungen att lägga upp en video där hon svarade på all kritik och på ett tydligare sätt förklarade sammanhanget i vilket beslutet fattades: "Jag blev ensamstående mamma vid 16 och mina föräldrar hade inte förberett mig på ett sätt som gjorde att jag kunde lyckas, jag var tvungen att kämpa för varenda sak jag har", sa denna mamma från Oklahoma i början av videon.

@c_d_g

@c_d_g

Många berömde denna metod, eftersom den kommer att lära den unga kvinnan att ta mer ansvar, att skaffa ett jobb och att förstå innebörden av pengar och besparingar. Kort sagt, allt som kommer att tjäna henne i hennes vuxna liv, där vi hoppas att hon ska kunna vara så självständig som möjligt. Oavsett din åsikt i frågan kan vi alla vara överens om en punkt: om den unga kvinnan i fråga kommer att få fler chanser i framtiden tack vare lärdomen från hennes mamma så är det ju bara ett plus!

Advertisement