En kille berättar vad det innebär att ha en pappa med Downs syndrom och hans ord är verkligen rörande

av sofia

07 Juli 2023

En kille berättar vad det innebär att ha en pappa med Downs syndrom och hans ord är verkligen rörande
Advertisement

Även om vi försöker sprida budskapet att mångfald är en tillgång snarare än en begränsning eller ett handikapp, finns det fortfarande sammanhang som orsakar förvirring och väcker tvivel på grund av tidernas förändringar. Downs syndrom representerar ett av dessa sammanhang, som kräver acceptans och anpassning hos föräldrarna som föder en individ med detta genetiska tillstånd.

Tänk sedan på vad det innebär att födas av en förälder med "trisomi 21". Ett konkret exempel är Sader Issa, en ung syrisk man vars pappa har Downs syndrom och som delade med omvärlden hur det känns att växa upp i en "annorlunda" familj.

via Dentalreach

Advertisement

Liksom många andra barn uppfostrade hans pappa Jad honom med lugn och glädje, stöttade honom både ekonomiskt och känslomässigt och gav honom all den kärlek han hade att ge.

Han ville att hans son skulle få en bra utbildning, så han arbetade hårt och sparade pengar så att Sader kunde gå på college. Tack vare hans hårda arbete och engagemang lyckades hans son uppnå sina mål. Idag är Sader en känd tandläkare i Syrien. Han blev ständigt inspirerad av sin enastående pappa.

Trots de speciella omständigheterna talar Sader med absolut lugn om sin barndom och ungdom och beskriver en familj full av glädje, kärlek och ömsesidigt stöd. "Tack vare honom utvecklade jag en känslomässig styrka som gjorde att jag kunde uppnå allt jag ville uppnå. Om jag var tvungen att välja en pappa skulle jag inte tveka en sekund: jag skulle välja honom", sa Sader.

Advertisement
Pubblicato da Sader Issa su Sabato 15 giugno 2019

Sader är även stolt över att ha haft en förälder som alltid var närvarande i varje ögonblick av hans liv och hjälpte till att forma den man han är nu. Jad är en enkel man som arbetar i en kvarn nära deras hem och som är respekterad och omtyckt av alla i deras lilla samhälle.

Saders berättelse får oss att reflektera över den sanna innebörden av handikapp och begreppet "normalitet". Om pojkens mormor hade bestämt sig för att inte föda Jad, skulle han inte vara här nu och leva sitt liv och glädja en pappa som när han talar om sin son säger "doktorn".

Detta visar att kärlek, som ofta tas för givet och kan tyckas verka banal, är den enda kraft som verkligen får oss att fortsätta kämpa. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement