En passagerare på ett plan hjälper en mamma i svårighet: "Jag lyckades inte få mina barn att lugna ner sig, men sedan kom han"

av sofia

18 Juli 2022

En passagerare på ett plan hjälper en mamma i svårighet: "Jag lyckades inte få mina barn att lugna ner sig, men sedan kom han"
Advertisement

Att resa med små barn kan i vissa fall vara ett riktigt drama. Även om barnen lockas av nya saker och är nyfikna på att upptäcka världen, har de inte samma tålamod som vuxna människor och kan inte förstå hur viktigt det är ibland att behålla lugnet. Allt detta blir mer problematiskt när det handlar om flygresor och man måste tillbringa längre stunder på små utrymmen och på höga höjder. I liknande situationer kan det hända att barn börjar gnälla, gråta, skrika och bli ohanterliga.

Detta är i princip vad som hände med mamman vi nu ska berätta om. Hon var desperat eftersom hennes lilla dotter plötsligt fick ett utbrott och ville kliva av planet. Kvinnan visste inte längre vad hon skulle göra, men som tur var träffade hon en mycket speciell person som räckte ut en hjälpande hand vid precis rätt tidpunkt. Låt oss tillsammans ta reda på vad som hände.

via New York Post

Eyesplash/Flickr - Not the actual photo

Eyesplash/Flickr - Not the actual photo

Jessica Rudeen, en 34-årig mamma från Arkansas, reste ensam med sin 3-åriga dotter Caroline och Alexander, hennes 4 månader gamla son. Under resans gång, efter en första stunds lugn, började barnen gnälla lite. Den här mamman försökte på alla sätt ta kontroll över situationen, men mellan den lilla pojken på bara  några månader som inte ville sitta stilla och hennes lilla flicka som inte kunde vänta med att få stiga av planet visste den stackars kvinnan inte längre hur hon skulle hantera situationen. Lyckligtvis finns det människor i världen som är riktiga skyddsänglar och som ingriper vid exakt rätt tidpunkt.

Todd Walker, en helt främmande 52-årig passagerare, lade märke till scenen och svårigheten som den unga kvinnan befann sig i, och frågade Jessica om han kunde ta hand om hennes lilla dotter. "Jag hade min son i famnen och Caroline sparkade mot framsätet när han vände sig mot mig och erbjöd sig att hjälpa mig - sa kvinnan - jag visste inte vad jag skulle göra längre, så jag tackade ja och han satte sig bredvid min dotter". Mannen gjorde allt för att distrahera den lilla flickan från det som störde henne och lyckades lugna henne. Efter att ha pratat vänligt med den lilla flickan började Todd rita och färglägga med henne. Så resan gick bra och Jessica fick en andningspaus.

Advertisement
 Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Marco Verch/Flickr - Not the actual photo

Passagerarens ingripande var så uppskattat av lilla Caroline att hon inte längre ville släppa taget om honom, som hennes mamma sa. När de väl klivit av planet tog de sig alla fyra tillsammans till det anknytande flyget som skulle ta dem till North Carolina. I väntan på planet pratade Todd och Jessica och mannen erkände att han hade agerat på det sättet eftersom han mycket väl visste hur det kändes att vara i en sådan situation. När han var yngre och hans 2 barn var små, hamnade han och hans fru i exakt samma situation och en främmande människa hjälpte dem.

Det var därför dags att göra detsamma och återgälda, om än med andra människor, den vänlighet som han blivit bemött med, och det gjorde han. Förutom att tacka honom personligen ville Jessica berätta vad som hade hänt på sociala medier för att låta alla få veta namnet på mannen som var så snäll och osjälvisk som hade "räddat" henne i denna svåra stund.

Falcon Photography/Wikimedia - Not the actual photo

Falcon Photography/Wikimedia - Not the actual photo

Det är en betryggande tanke att veta att människor som Todd verkligen existerar och att vi i liknande situationer också kan ha turen att möta en.

Har du någonsin träffat din skyddsängel?

Advertisement