Flygpersonalen kallar henne "Fru" istället för "Doktor": Om jag hade varit en man hade detta aldrig hänt"

av sofia

16 Juli 2022

Flygpersonalen kallar henne "Fru" istället för "Doktor": Om jag hade varit en man hade detta aldrig hänt"
Advertisement

Alla bör ge och få den respekt de förtjänar oavsett vem de är och vilket arbete de utför. Ingen bör höja sig över sin egen medmänniska genom att stoltsera med medfödda eller förvärvade förmågor: vi är alla lika, som människor. Ändå finns det de som fortfarande är väldigt fästa vid sina titlar och känner sig hotade på något sätt, när dessa inte erkänns. Detta hände Siobhan O'Dwyer, en lärare som efter många års studier har doktorerat inom sitt kompetensområde och med rätta vill få erkännande för den titeln. Det var därför kvinnan tog upp en kontrovers när flygbolaget hon skulle flyga med kallade henne "Mrs" istället för "Doctor".

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Det är allmänt känt att man efter en lång studieperiod blir "doktor" i det ämne som man tagit examen i. Det är helt klart en viktig titel, som erkänner och bekräftar allt det man har gjort, inklusive alla uppoffringar, för att nå den högsta toppen. Siobhan O'Dwyer kunde uppenbarligen inte stå ut med tanken på att bli "förnedrad" genom att bli kallad "Mrs" istället för "Doctor", trots att titeln var tydligt synlig på hennes flygbiljett, och hamnade i konflikt med flygbesättningen på grund av detta. Efter att ha flugit med flygbolaget, Qantas, skrev Siobhan följande på Twitter:

"Hej Qantas, jag heter Dr. O'Dwyer. På min biljett står det Dr. O'Dwyer. Ni borde inte titta på biljetten och sedan på mig, tro att det är ett misstag och sedan kalla mig Mrs. O' Dwyer. Jag tillbringade inte 8 år på universitetet för att bli kallad "Mrs."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Dr. O'Dwyer har arbetat hårt, som så många av hennes kollegor, för att bli en framgångsrik läkare och har även vunnit ett prestigefyllt pris vid Exeter Medical School. Hennes inlägg fick mycket kritik, men kvinnan var angelägen om att påpeka att hennes kontrovers inte alls var relaterad till hennes kvalifikationer, utan att om hon hade varit en man skulle allt detta inte ens ha hänt: "Det handlade inte om min ego. Det handlade om att lyfta fram en av de tusen former av sexism som kvinnor drabbas av varje dag. Det handlar inte om titeln, utan om det faktum att detta inte skulle ha hänt om jag hade varit en man."

Vad tycker du?

Advertisement