Skolmatsalen vägrar servera lunch till en 9-årig elev på hans födelsedag

av sofia

19 Juli 2022

Skolmatsalen vägrar servera lunch till en 9-årig elev på hans födelsedag
Advertisement

Att gå i skolan är nästan alltid en positiv upplevelse för ett barn. Speciellt under de första åren är det spännande att komma in i en ny miljö, träffa nya människor och uppleva sådant som vi kommer att bära med oss ​​under resten av livet. I många fall är livet i skolan något positivt och trivsamt, men i andra fall kan även tråkiga eller obehagliga saker hända.

Exakt den situation som barnet vi vill berätta om idag hamnade i. På grund av bristande kommunikation nekades han en lunch i skolans matsal. Men låt oss se vad som hände och vad pojkens mormor gjorde för att rätta till situationen.

via CNN

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Jefferson Sharpnack är en 9-årig pojke som nekades lunch i skolans matsal på sin födelsedag. Nej, vi skojar inte, det är faktiskt sant. Pojken hade närmat sig disken som vanligt och hade valt sin måltid, men när han väl kom fram till kassörskan upptäckte det att det fanns en skuld på hans konto och tog ifrån Jefferson hans bricka utan att ge honom någon förklaring. Några ögonblick senare dök hon upp med en annan och mindre välsmakande rätt än den tidigare som enligt förordningen var avsedd för barn som inte hade betalat i tid.

Detta gjorde naturligtvis pojken väldigt upprörd och när han kom hem berättade han för sin mormor Diane Bailey vad som hade hänt. Kvinnan vidtog omedelbart åtgärder för att förstå de bakomliggande orsakerna. Sedan fick hon reda på att hennes barnbarns räkning i matsalen hade en skuld på 9 dollar, som hon inte visste om och detta hade gjort att han inte fick den lunch han ville ha. En pinsam situation för lille Jefferson, inte bara för att allt detta hände framför hans skolkamrater, utan också för att det hände på hans 9-års dag. En obehaglig upplevelse som till viss del förstörde den speciella dagen, men som tack vare mormor Diane löstes inom kort.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Som vårdnadshavare för barnbarnen passade hon på att kontakta Uniontown Green Primary School för att rapportera händelsen och även för att göra nyheten känd. "Lyckligtvis - förklarade hon - fick vi omedelbart en ursäkt från skolledningen och åtgärder vidtogs i detta avseende". Skolan har faktiskt bestämt sig för att ändra sin policy angående utdelningen av mat och inte längre skilja rätterna efter familjernas ekonomiska möjligheter. På så sätt skulle det inte skapas orättvisa mellan eleverna, utan det skulle finnas konkret hjälp för alla föräldrar i ekonomiska svårigheter.

En gest som uppskattades av Diane och även av användarna som fick läsa historien och som visar hur mycket inspiration man kan hämta även ur en negativ händelse för att bli en bättre människa och hjälpa andra. Håller du inte med?

Advertisement