Hon kommer hem och hittar sin dotter liggandes på marken i regnet på grund av en panikattack och lägger sig ned bredvid henne

av sofia

15 Juli 2022

Hon kommer hem och hittar sin dotter liggandes på marken i regnet på grund av en panikattack och lägger sig ned bredvid henne
Advertisement

Temat psykisk hälsa är alltid mycket omdiskuterat, särskilt under de senaste åren, med tanke på att vi alltid har varit mycket ovilliga att betrakta vissa tillstånd av ångest, eller depression, som riktiga sjukdomar. En gång i tiden verkar det som om knappt någon led av panikattacker, eller hur? Eller kanske är problemet att det inte pratades tillräckligt om det eftersom vissa symtom inte kopplades samman med denna typ av problematik. Lyckligtvis fortsätter medicinsk forskning att utforska den mänskliga hjärnans beteende, och man söker konstant efter svar på alla frågor som rör våra känslor. En video som har lagts upp på nätet visar det förstående beteendet hos en mamma som vet hur hon ska stödja sin dotter under en panikattack, vilket ger upphov till debatt om den känsliga frågan om psykisk hälsa.

via Twitter / kingsrush

Twitter / kingsrush

Twitter / kingsrush

I det 36 sekunder långa klippet kör en mamma sin bil in på husets uppfart och ser sin dotter ligga på marken i regnet. Istället för att skrika eller få panik själv förstår kvinnan omedelbart vad som händer och går, på ett mycket naturligt sätt och lägger sig precis bredvid den unga kvinnan, oavsett regnet. I det ögonblicket är oron för lite regn verkligen inte en prioritet, medan hennes dotters tillstånd utan tvekan är det. Videon fick många positiva kommentarer från människor som berömde mammans beteende och hävdade att det som visades verkligen var "äkta kärlek". Självklart var det inte alla som var lika förstående och en del människor fällde kommentarer där det stod att mamman "uppmuntrade" sin dotters problem - problem som dottern, enligt dessa användare, inte borde ha visat offentligt. En användare förnekade till och med att det kan finnas tillstånd av mental ohälsa med den här meningen: "När jag var ung gjorde ingen så här med oss. Och vet du varför? Eftersom vi inte blev bortskämda så är vi inte överkänsliga små snöflingor idag, det är därför vi inte fick ångestattacker".

Advertisement
Twitter / kingsrush

Twitter / kingsrush

Lyckligtvis har flera användare svarat på denna kritik och påpekat att den här typen av problem inte är "beroendeframkallande" eller något som kan "uppmuntras". När du får en panikattack kan du i vissa fall inte ens röra dig och det enda som kan lugna den panikslagna personen kanske är att vara utomhus och lyssna på ljudet av regn. Vi bemöter alla livet på olika sätt och alla reagerar inte på samma sätt på vissa händelser. Det är lätt att ha åsikter och döma en typ av problematik som vi inte känner till personligen.

"Om du har ångest behöver du ibland bara någon som rider på vågorna med dig tills stormen går över. Att veta att någon finns där och att du inte är ensam. Att komma ihåg att även om allt verkar så verkligt och skrämmande, är du trygg och älskad". förklarade en användare.

Kort sagt, det finns ingen anledning till att döma någon som har en ångest eller panikattack, så varför inte istället försöka förstå djupare vad som ligger bakom dessa attacker som tyvärr hindrar den som lider av det att leva normalt i vardagen?

Advertisement