En mamma tvingar sin dotters kompis att ha på sig bilbälte i bilen, men hon vägrar: ett bråk bryter ut mellan barnens föräldrar

av sofia

16 Juli 2022

En mamma tvingar sin dotters kompis att ha på sig bilbälte i bilen, men hon vägrar: ett bråk bryter ut mellan barnens föräldrar
Advertisement

Regler bör följas av en mycket specifik anledning och normalt sett brukar man anpassa sig till andras regler när man är gäst hemma hos någon eller i andra sociala situationer där man blivit inbjuden. Det finns dock regler som bör gälla för alla. Att spänna fast säkerhetsbältet i bilen är till exempel inte någon enkel regel som vissa människor är bättre på att följa än andra utan ett sätt att förhindra att någon blir allvarligt skadad. Kort sagt, alla borde spänna fast sig. Ändå var en mamma tvungen att diskutera saken med sin dotters vän, och med tjejens föräldrar, just av denna anledning. Kvinnan delade sin historia på Reddit och bad användarna om en åsikt.

via Reddit

Pxhere / Not the actual photo

Pxhere / Not the actual photo

Kvinnan berättar att hennes 12-åriga dotter alltid har haft problem med att skaffa vänner, men att hon äntligen hade hittat en vän som heter Danielle som hon kom bra överens med. "För mig var Danielle lite av en mobbare och brydde sig mycket om att vara populär i allmänhet, och hon var besatt av att göra min dotter mer populär", sa mamman i den här historien, "men jag trodde att hon bara försökte hjälpa henne och det var ju snällt". När skolan började igen föreslog Danielles mamma för den andra mamman att de skulle dela på uppgiften att lämna och hämta flickorna från skolan: "Hon skulle ta tjejerna till skolan på morgonen och jag skulle hämta dem tillsammans med Danielles 14-åriga storebror."

Till en början verkade allt gå bra, förutom att Danielle och hennes bror alltid motsatte sig att spänna fast säkerhetsbältet i bilen. "Det här är inget diskussionsämne för mig, vare sig du är barn eller vuxen så måste du ha bilbälte i bilen" sa kvinnan, "Jag förlorade en vän i gymnasiet och hon skulle fortfarande vara vid liv om bara skulle ha spänt fast bältet". Danielle och hennes bror klagade dock ständigt och tog av sig bältet vid första bästa tillfälle. "Jag pratade med deras mamma och hon ryckte på axlarna. Så småningom förbättrades deras uppförande lite, de bråkade inte om det längre, men de spände fortfarande inte fast sig av sig själva."

Men en dag förvärrades situationen.

Advertisement
Flickr / Not the actual photo / State Farm

Flickr / Not the actual photo / State Farm

En av de många eftermiddagar då kvinnan åkt för att hämta ungdomarna uppstod en mycket längre diskussion än de föregående då kvinnan var tvungen att snabbt stanna på postkontoret på vägen: "Jag var tvungen att stanna på postkontoret innan jag körde hem dem. Jag parkerade bilen, gick in snabbt och kom sedan tillbaka till bilen. I det ögonblicket hade Danielle och hennes bror redan tagit av sig säkerhetsbältet. Jag sa åt dem att ta på sig det igen och de vägrade. Jag sa att jag inte skulle köra hem förrän de satte på sig säkerhetsbältena. De fortsatte att vägra. Jag ringde deras mamma, hon svarade inte. Jag ringde deras pappa, han svarade inte. Till slut höll jag fast vid mitt hot och stannade där tills de äntligen tog på sig bältena igen. Det tog 45 minuter. Hela tiden, satt min dotter där och bad mig köra bilen, men jag vägrade."

Danielles mamma blev arg över att hennes barn kom hem så sent och skällde ut Danielle och anklagade henne för att göra sin son sen till en fotbollsmatch. "Jag sa till henne att hon inte skulle ha varit sen om hon hade tagit på sig säkerhetsbältet direkt. Hon sa till mig att jag inte är deras mamma och att jag inte kan styra dem. Jag svarade att om de är i min bil så får de följa mina regler", förtydligade kvinnan i sitt inlägg.

Systemet med att skjutsa varandras barn har naturligtvis avbrutits sedan dess och nu väntar Danielles mamma på en ursäkt. Kvinnan är fast besluten att inte be om ursäkt, eftersom hon inte har gjort något fel, även om hon är ledsen över att hennes dotter verkar ha förlorat "en vän". Vad skulle du ha gjort om du varit i den här mammans situation?

Advertisement