Trots att hon bara är 2 år gammal anses hon redan vara en av de mest intelligenta människorna i världen

av sofia

02 Juli 2022

Trots att hon bara är 2 år gammal anses hon redan vara en av de mest intelligenta människorna i världen
Advertisement

Det är verkligen sant att barn alltid lyckas överraska oss. Med sin fantasi och insikt lyckas de skapa underbara saker trots bristen på erfarenhet och kunskap på grund av sin ålder. Vanligtvis handlar ofta det de drar till sig uppmärksamhet för om lek och liknande, speciellt om de är väldigt små, som huvudpersonen i den här historien.

Hon blev dock känd på webben för att varit huvudpersonen i en mycket unik händelse. Faktum är att lilla Isla, som bara är 2 år gammal, har anslutit sig till gruppen av de smartaste människorna i världen. Låt oss tillsammans ta reda på exakt vad det rör sig om.

via Ansa

Isla McNabb, från Kentucky, är en 2-årig liten flicka som har gjort alla mållösa för sina fantastiska färdigheter trots sin unga ålder. Som mamma Amanda och pappa Jason har berättat i olika intervjuer märkte de redan från födseln att det var något ovanligt med deras bebis. Sedan, med tidens gång, blev hennes särdrag mer uttalade och de två föräldrarna upptäckte att Isla redan kunde skriva några bokstäver och kunde många ord. En absolut inte självklar sak, om man tänker på hennes ålder, vilket förvånade dem och gjorde att de ville ta reda på mer.

Sakta men säkert visade det sig att den lilla flickan inte bara kunde skriva och hade goda kunskaper i alfabetet, som man vanligtvis närmar sig mellan 6 och 7 år, utan hon kunde också räkna, göra små uträkningar, uttala orden korrekt och läsa. Kort sagt, ett riktigt underbarn som lockade till sig uppmärksamheten från andra, så pass mycket att föräldrarna bestämde sig för att låta henne genomföra ett test för att verifiera hennes IQ.

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

När testet väl var klart blev de förvånade över det otroliga resultatet: ​​den lilla flickan fick mycket höga poäng och av denna anledning blev hon en del av en mycket speciell grupp människor. Isla välkomnades av MENSA, en ideell organisation där de smartaste människorna i världen är medlemmar. Hon tillhör alltså de 2% av världens befolkning som visar sig ha en intelligens och förmågor utöver det normala, i positiv bemärkelse.

Ett riktigt underbarn som, redan som så liten, fick folk att prata om henne och som har gått till historien för de färdigheter hon har. Har du någonsin träffat ett litet geni?

 

 

Advertisement