"Min man ber mig bära kläder som inte stör hans mamma, men jag vill inte känna mig som gäst i mitt eget hem"

av sofia

16 Juli 2022

"Min man ber mig bära kläder som inte stör hans mamma, men jag vill inte känna mig som gäst i mitt eget hem"
Advertisement

Låt oss inse det: att komma överens med din svärmor kan vara ett mycket svårt uppdrag i många fall. Kanske på grund av att man har olika personligheter och temperament, kanske på grund av reaktionerna hos en av de två, kanske på grund av att någon är för påträngande, faktum är att hitta balansen mellan svärdotter - eller svärson - och svärföräldrar är en av de mest komplicerade sakerna i familjerelationer.

Håller du inte med? Bra för dig. Synd dock för huvudpersonen i denna berättelse. En kvinna som hade åsikter om sin sambos begäran på grund av sin svärmor. Låt oss berätta historien hon delade på webben.

via Bright side

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Huvudpersonen i den här historien heter Megan och är en kvinna som har bråkat med sin man på grund av sin svärmor. I ett brev berättade kvinnan att hon varit gift ett tag med sin man och att de aldrig haft några större problem i sin relation. Ett lyckligt äktenskap som dock börjat svaja lite sedan kvinnans svärmor flyttade in i deras hem under en månad.

I inlägget förklarade Megan att hon och hennes man bor i ett fint litet hus med bassäng och bubbelpool och efter en tröttsam dag på jobbet älskar hon att ta långa simturer och sedan skämma bort sig själv med att koppla av i bubbelpoolen. Eftersom det var hennes hem funderade kvinnan aldrig över vad hon hade på sig och inte hennes man heller, men sedan svärmorn flyttade in hos dem hade något förändrats.

Mannens mamma skulle tydligen ha beklagat sig för honom över kläderna som hennes svärdotter bar under dagen. Bikini, korta toppar och shorts skulle tydligen ha stört kvinnan och fått henne att prata med sin son i hopp om att kräva att denna vana skulle ändras. Utan att tänka för mycket på saken konfronterade mannen Megan och bad henne att ägna mer uppmärksamhet åt saken, något som fick hans fru att bli rasande.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Eftersom hon inte var överens med honom sa hon att hon inte har för avsikt att byta om för en gäst. Det var oacceptabelt att någon som faktist inte bor i hemmet trodde sig kunna bestämma och få henne att känna sig obekväm i sitt eget hem. En helt oacceptabel sak för huvudpersonen, särskilt eftersom hon, som hon själv sa, hade tagit första steget mot sin svärmor utan att ens få något erkännande för detta. Hon hade flyttat sitt kontor till ett annat rum för att ge henne ett mer bekvämt rum, lagade kötträtter trots att hon som själv var vegetarian hade eliminerat kött från kosten och nu blev hon öven ombedd att ändra klädstil? Hon var helt enkelt inte villig att göra det.

Hade hon rätt att vägra? När man går hem till folk är det ju alltid bra att anpassa sig till deras vanor och att inte tvinga på andra sin livsstil men hur bör man bete sig när en sådan förfrågan kommer från en mamma och svärmor?

Vad tycker du?

Advertisement