Dottern bjuder inte sin pappas nya fru på sitt bröllop och han vägrar därmed betala för mottagningen

av sofia

05 Juli 2022

Dottern bjuder inte sin pappas nya fru på sitt bröllop och han vägrar därmed betala för mottagningen
Advertisement

Familjerelationer kan vara stormiga, särskilt om det är en skilsmässa inblandad med smärtsamma följder för barnen. Däremot riskerar överdrivet hat, även många år efter att det inträffade, verkligen att förstöra de glada stunderna som borde tillbringas med familjen. Detta är vad som hände med familjen till en man som ville dela sin historia på Reddit, för att få en utomstående åsikt. Mannens dotter skulle gifta sig och som de flesta pappor hade han själv erbjudit sig att hjälpa till att betala bröllopsmottagningen. Saker och ting förändrades plötsligt, när dottern bestämde sig för att inte bjuda mannens fru, eller kvinnan som hennes pappa hade gift om sig med 8 år tidigare.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Mannen som är huvudperson i den här historien är 57 år gammal och har varit skild i 15 år. Han har med åren gift om sig och levt lycklig vid sidan av en 61-årig kvinna i 8 år, som han träffade en tid efter separationen. Alla hans vuxna barn verkar ha accepterat skilsmässan och även hans nya fru ... alla utom hans 27-åriga dotter, som är på väg att gifta sig. När mannen fick sin dotters bröllopsinbjudan märkte han faktiskt att hans fru inte hade blivit inbjuden. Anledningen till detta? "Hon sa att det är hennes bröllopsdag och att hon bara vill bjuda sin riktiga familj. Så jag sa till henne: Har du bjudit din mammas pojkvän?" Och hon sa ja, så jag svarade: Okej, då borde du bjuda in min fru också, annars betalar jag ingenting för ditt bröllop” skrev mannen i Reddit-inlägget.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Dottern fortsatte att vägra att bjuda in sin pappas fru, så mannen var tvungen att återkalla betalningen av bröllopet. Dottern trodde däremot inte att hennes pappa verkligen skulle göra det och det var därför hon blev oerhört chockad och besviken över hans beteende. Men vad skulle mannen ha gjort?

"Hon vägrade och sa att hon inte skulle bjuda min fru", skrev mannen. "Jag sa till henne att då kommer jag att avbryta betalningarna och hon trodde mig inte. Jag återkallade dem och nu är min dotter super arg på mig, liksom min ex-fru", avslutade mannen och bad om ett yttrande från användarna på Reddit. Användarkommentarer lämnade inget utrymme för missförstånd: om dottern kunde ha friheten att bestämma vem hon skulle bjuda in eller inte till sitt bröllop, hade han friheten att bestämma om han skulle betala eller inte. Dessutom var det ett sätt för honom att stötta sin fru.

Vad tycker du om saken?

Advertisement