Hon täcker tallrikarna på sitt gatukök med plast för att slippa diska dem: det smarta knepet

av sofia

06 Juli 2022

Hon täcker tallrikarna på sitt gatukök med plast för att slippa diska dem: det smarta knepet
Advertisement

En av de tråkigaste hushållssysslorna är nog att diska efter en middag eller lunch och en del människor lyckas utveckla tekniker som ligger bortom både logik och vetenskap för att slippa denna tråkiga uppgift. Detta är vad som hände med en peruansk gatuförsäljare som kom på ett genialt knep för att servera sin mexikanska mat. Kvinnan, som är bosatt i Lima, Perus huvudstad, har en framgångsrik gatuköksverksamhet där hon serverar hemlagad mat som ris och gryta, från en liten transportabel kiosk.

via American Post

TikTok - kattyhilarion

TikTok - kattyhilarion

Säljaren, som inte använder engångstallrikar, var tvungen att hitta en lösning för att vara produktiv och inte slösa en massa tid på att diska för att kunna ge en snabb service till sina kunder, spara vatten och tid: hon ger varje kund en tallrik täckt med en plastpåse, på vilken maten serveras. När hennes kunder är klara lämnar de tillbaka tallriken till henne och hon tar bort plasten och har en helt ren tallrik.

Advertisement
TikTok - kattyhilarion

TikTok - kattyhilarion

TikTok-användaren "kattyhilarion", fascinerad av säljarens knep, bestämde sig för att spela in en video som hon sedan la upp på sociala medier. Men som det ofta händer på internet råder det delade meningar angående entreprenörens teknik.

Någon slogs av kvinnans smarta lösning: "Detta kallas kreativitet, det är vad jag kommer att göra när min familj kommer och hälsar på mig, så vi sparar vatten", skrev en användare.

TikTok - kattyhilarion

TikTok - kattyhilarion

Vissa var dock inte lika imponerade av kvinnans idé, som påstod sig redan ha sett denna teknik i andra länder runt om i världen: "I Mexiko har tacos serverats så här i åratal", kommenterade en användare.

Slutligen underströk andra den miljöpåverkan som denna metod faktiskt kan innebära, med tanke på att om detta knep å ena sidan sparar vatten, men å andra sidan kräver en massiv användning av plast: "Utan tvekan hyllar många gesten eftersom det är genialiskt och kreativt, men andra kritiserar tricket att inte diska eftersom de anser att det är mycket förorenande, på grund av mängden plastpåsar hon måste använda och slänga varje dag”, förklarade en användare.

Vad tycker du om detta knep?

Advertisement