En modell blir utjagad från mataffären för att hon är "för snygg": "Jag kände mig förödmjukad"

sofia

10 Augusti 2022

En modell blir utjagad från mataffären för att hon är "för snygg": "Jag kände mig förödmjukad"
Advertisement

Skönhet och berömmelse är mycket eftertraktade egenskaper i dagens värld - vi vill alla bli vackra och kända, men dessa egenskaper kan också vara kontraproduktiva. Vissa influencers som dagligen måste kämpa mot allmänhetens fördomar vet detta mycket väl.

Ett mycket tydligt exempel är vad som hände med Iara Ferreira, en modell som ursprungligen kommer från Brasilien, samt influencer på Instagram som fick hantera en ovanlig och helt oväntad situation. Låt oss berätta vad som hände.

via Mirror

Advertisement

Den unga kvinnan sa att hon kände sig diskriminerad i en mataffär i Miami. Hon var där på semester och hade stannat för att handla när en anställd kom fram till henne, hon var brasilianska precis som hon och kände igen henne och bad henne att lämna platsen omedelbart. Kvinnan sa att hon kastades ut ur butiken för det enkla faktum att hon var för "attraktiv", trots att hon bär samma kläder som hon bär varje dag i sitt ursprungsland.

Hon berättar: "Jag var i chock när hon eskorterade mig ut från mataffären skrikande. Mitt utseende var inte upprörande. Jag bär detta i Brasilien, varje dag, och detta hade aldrig hänt mig." Iara förklarade att hon vid den tidpunkten var helt ensam i butiken och att säljaren skulle ha kommit fram till henne av rädsla för att hon skulle börja fotografera i butiken.

Advertisement

"Jag kände mig förnedrad", sa hon. "Hon jagade ut mig och anklagade mig för att ha gjort något jag inte ens hade tänkt på. Det var bara för att jag är för attraktiv. Visst, jag erkänner att jag har filmat klipp offentligt, men jag har aldrig skämt ut någon."

Det är inte första gången som Iara har haft en sådan upplevelse. Senaste gången var när hon hade hamnat i en jobbig diskussion med tre kvinnor om att hon bar en "för snål" baddräkt på en strand i Brasilien. "När de sa dessa saker till mig skämdes jag. Jag tog mina saker och lämnade stranden. De gjorde det av avund, det är jag säker på", kommenterade modellen. "Snygga människor lider också och blir dömda", tillade han.

Vad tycker du? Är det okej att bli illa behandlad bara för att man ser bra ut?

Advertisement