x
Han tappar ringen som hans mamma gett…
Det här paret hittade ett sätt för att spara en massa pengar på sitt bröllop: De sätter sig rakt framför hennes parasoll så hon lockar dit kråkor med hjälp av smulor och lyckas få dem att flytta på sig

Han tappar ringen som hans mamma gett honom i födelsedagspresent: 54 år senare hittar han den mitt i en jordgubbsodling

20 September 2022 • Av sofia
1.890
Advertisement

Vi har alla föremål som vi är mer fästa vid än andra och ofta är dessa små skatter smycken, dyrbart arvegods. De kanske inte är särskilt dyrbara ekonomiskt, men känslomässigt kan de vara ovärderliga. Av denna anledning, när du har oturen att förlora dem är det alltid mycket tråkigt.

Dave Radley vet något om saken, en engelsk man som aldrig hade glömt sin dyrbara ring som han tappat bort i ett jordgubbsland och som han sedan hittade igen efter mer än ett halvt sekel.

via: Metro

När Dave fyllde 21 år 1968 gav hans mamma honom en vacker signetring. Vid den tiden bodde han och hans familj i Seagrave, Leicestershire i Storbritannien. I allmänhet har signetringar en stark symbolisk betydelse: de talar om tillhörigheten till en viss samhällsklass eller en viss familj, vars vapen vanligtvis är ingraverat på ringen.

Kanske är den omständigheten då Dave fick ringen av sin mamma - på sin 21-årsdag - också ett tecken på någon form av "övergångsrit" till vuxenlivet. Några veckor efter att ha fått den dyrbara födelsedagspresenten bestämde sig Dave och hans vän Mick Lovett för att plocka jordgubbar på en åker bakom Micks hus: de tänkte sälja frukten till butikerna.

Medan de plockade jordgubbar på fältet gled Daves guldring av hans finger. "Min familj var inte särskilt rik på den tiden och jag tillbringade flera timmar med att leta efter den på fälten vi hade varit på. Min mamma var inte arg på mig, men hon var orolig över hur upprörd jag var," berättar Radley. Senare, efter 54 år för att vara exakt, fick Dave ett telefonsamtal med några underbara nyheter. Micks bror Peter ägde åkern där de två vännerna hade plockat jordgubbar ett halvt sekel tidigare.

Peter – som aldrig hade glömt familjens borttappade arvegods och stackars Daves sorg – bestämde sig för att anlita någon med en metalldetektor för att leta efter ringen. Överraskande nog hittades arvegodset flera centimeter ner i jorden. "När Peter ringde mig kunde jag inte tro det: glädjen jag kände i det ögonblicket var obeskrivlig", berättar Dave. Av nyfikenhet tog de ringen till en juvelerare för att få den utvärderad: dess nuvarande värde är cirka 805 euro. Detta fick Dave att på ett helt nytt sätt uppskatta presenten han fått av sin mamma, som lät göra den specifikt för honom för många år sedan.

Tags: WtfMärkligtVirala
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack