De ger honom av misstag en lön som är 286 gånger högre än normalt så han tar pengarna och smiter

sofia

10 Augusti 2022

De ger honom av misstag en lön som är 286 gånger högre än normalt så han tar pengarna och smiter
Advertisement

Att hoppas att turen förr eller senare kommer knackar på vår dörr, är en önskan som delas av många. Det skulle räcka med lite, kanske en liten lotterivinst eller en oväntad gåva för att göra många människor glada, men detta händer inte alltid och därför för att klara de dagliga utgifterna måste man förlita sig på sitt arbete och den resulterande inkomsten. Men om din arbetsgivare på grund av ett misstag skulle råka ge dig för mycket i lön, hur skulle du reagera?

Vi pratar inte om bonusar, julklappar eller liknande, utan om siffror som går långt utöver de normala. Något sådant hände en chilensk anställd som av en ren slump fick en lön som var 286 gånger högre än normalt. Tror du oss inte? Låt oss berätta vad som hände.

via Times Now News

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Historien utspelade sig i Chile där en man, anställd vid konsortiet som sköter större delen av landets charkproduktion, fick en minst sagt oväntad överraskning från företaget. Arbetsgivarna skulle omedvetet ha råkat betala ut en månadslön som var 286 gånger den normala lönen. När revisorn fick kännedom om detta stora underskott i bolagets kassa, inleddes en utredning som ledde till att misstaget upptäcktes.

Företaget, istället för att betala den anställde mannen cirka 5 600 kronor - motsvarande 500 000 chilenska pesos - gjorde de en mycket högre överföring och "gav" mannen ett belopp som uppgick till mer eller mindre 1,8 miljoner. En plötslig kontoökning som, låt oss inse det, skulle ha varit frestande för vem som helst, till och med för honom.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Trots att företaget omedelbart kontaktade honom för att påpeka misstaget och be honom återbetala mellanskillnaden som oavsiktligt betalats ut, sa mannen först att han skulle lösa allt via banken, men försvann sedan. Efter att ha varit onåbar under flera dagar dök han plötsligt upp med ett avskedsbrev skickat via sin advokat. En mycket upprörande gest som gjorde att högsta ledningen stämde honom för att han tagit pengar som inte var tillägnade honom. Det tråkiga är att det inte verkar ha skett några förändringar och att ingen verkar veta var han är.

Hur skulle du ha betett dig om du varit i hans situation? Skulle du ha agerat som han gjorde eller skulle du ha lämnat tillbaka allt?

Advertisement