Efter 25-års äktenskap erkänner han för sin fru att han är homosexuell och hon accepterar det: "Jag är glad för din skull"

av sofia

22 Juni 2022

Efter 25-års äktenskap erkänner han för sin fru att han är homosexuell och hon accepterar det: "Jag är glad för din skull"
Advertisement

Ibland lyckas man ljuga för sig själv genom hela sitt liv och göda den där känslan av skuld som förr eller senare står ivägen från att leva fridfullt liv även i vardagen. Kanske måste Shaun Williams ha känt så, då han bestämde sig för att äntligen göra sig av med en stor börda, efter 25 års äktenskap och fyra döttrar. 52-åringen lyckades äntligen vara ärlig mot sig själv och sin familj, tala om att han var homosexuell och starta ett nytt kapitel i sitt liv. Det finns många anledningar till att han levde i en lögn så länge, men det viktiga är att han lyckades inse det och att hans familj accepterade honom för den fantastiska man han alltid har varit.

via Dailymail

Advertisement

Shaun Williams, från Australien, gifte sig i slutet av 1990-talet när han var 27. Vid den tiden kunde han aldrig ha klarat "skammen" och "rädslan" att komma ut till världen med sin sanna och det var därför han alltid gömde sig bakom masken av en perfekt make och familjefar.

"Jag förträngde de tankarna, jag bestämde mig för att det skulle vara något jag skulle ta med mig i graven. Jag växte upp på 1980-talet när det fanns många antigayattacker och all den där aids-hypen, så jag var för rädd för att säga det till någon. Det var verkligen tufft. Jag skadade mig själv och många människor på vägen" förklarar 52-åringen.

Advertisement

Naturligtvis var Shaun mycket konfliktfylld ända till slutet, eftersom han visste att han skulle förlora sin familj och att saker och ting skulle förändras på gott och ont, men efter att ha pratat med sin psykoterapeut bestämde han sig för att ta det stora steget. För att säga sanningen, tog det honom mer än ett år innan han ens erkände det för psykologen, men sedan fann han äntligen styrkan att möta sin fru och slutligen sina döttrar.

"Jag visste inte hur min familj skulle reagera. Jag berättade för min fru och barn nästa dag. Jag lämnade familjens hem av respekt för dem, men det var svårt eftersom jag inte visste vem jag skulle vända mig till och kände mig väldigt ensam" sa Shaun.

För att klara ensamheten skapade Shaun en Facebook-grupp tillägnad alla de pappor som en dag insåg att de inte kan fortsätta leva och ljuga för sig själva samt sina nära och kära. Han var mycket förvånad över att det fanns så många andra män som hade levt i samma situation som han. "Jag kände mig väldigt ensam och det tog mig ungefär sex månader att verkligen hitta min väg" fortsatte mannen, "Jag kände mig isolerad. Så jag sa till mig själv att det måste finnas andra människor som går igenom samma sak" Shaun hade naturligtvis inte fel.

"Jag blev verkligen förvånad över att det fanns så många av oss. Det finns en hel värld full av män som levde som jag, med den skam och skuld som vi har känt", förklarar Shaun. I dag är han äntligen fri från alla lögner och bor med sin partner och fortsätter att vara en exceptionell pappa: "Jag mår väldigt bra och nu är jag dessutom en bättre pappa. Jag känner fortfarande den där skulden och skammen då och då, men jag vet att jag kan övervinna det".

Advertisement