Den här kvinnan kritiseras för att hon inte vill ha barn: så här motiverar hon sitt val - TittaPaVideon.se
x
Den här kvinnan kritiseras för att…
Hon tröttnar på sin svärmors överraskningsbesök och låter installera en grind vid ingången till huset En adopterad kille får för första gången fira sin födelsedag med fest och tårta: han brister ut i tårar på grund av alla starka känslor

Den här kvinnan kritiseras för att hon inte vill ha barn: så här motiverar hon sitt val

18 Juni 2022 • Av sofia
676
Advertisement

Valet om att skaffa barn eller inte är en personlig och obestridlig fråga. Oavsett orsak kan en ensamstående person eller ett par bestämma vad som är rätt att göra, och om du bestämmer dig för att inte skaffa barn bör ingen döma detta val. Tyvärr sker ganska ofta raka motsatsen och många, särskilt kvinnor, anklagas för att vara själviska och får stark kritik för att de väljer att inte vara föräldrar.

En situation som tjejen vi nu ska berätta om befann sig i, som för att klargöra sitt ställningstagande bestämde sig för att spela in en video och lägga upp den på sociala medier. Låt oss kika på vad hon hade att säga.


Huvudpersonen i berättelsen heter Maria och hon blev känd bland Tik Tok-användare för att ha lagt upp en video där hon berättar om de många anledningarna som gjorde att hon har valt att inte skaffa barn. Efter att ha fått kritik och anklagelser för valet att inte bli mamma har Maria bestämt sig för att svara med en lista över de skäl som känns väsentliga för henne. Låt oss ta reda på vilka de är.

Först och främst: "Jag vill inte ha barn för jag vill inte" – ett uttalande som låter avgörande och som alla, inklusive hon, har rätt att göra utan några om och men. Varje enskild individ har rätt att välja den väg de anser passar bäst för dem själva och omgivningen kan förvisso ingripa med råd och åsikter, men måste vara medvetna om att de kan bli lyssnade på eller inte.

Marias andra anledning är kopplad till själva graviditeten. "Att vänta barn, innebär en förändring i kroppen som jag inte känner mig redo för" - hon rädd för hur mycket kroppen kan förändras under de 9 månaderna av graviditeten och föredrar därför att inte experimentera med sig själv och sin kropp.

Förutom dessa och andra aspekter relaterade till kroppen är Maria också rädd för att inte vara rätt person att föda ett barn och kunna ge den kärlek som ett barn förtjänar att få. "Jag gillar barn och jag är en bra moster, men jag vill inte ha några egna" - erkände hon igen i videon. Sen kan man ju fundera på i vilken värld ett barn som föds nu är avsett att leva? En fråga som många blivande föräldrar ställer sig och som i många fall får dem att avstå, precis som det var för henne.

De ovannämnda är bara några av anledningarna som kvinnan har analyserat och som många användare har kommenterat. Många kommer att fortsätta att inte hålla med henne och kritisera henne, andra är istället överens och stöttar hennes val. En användare säger till exempel: "Det är absurt att en kvinna än idag måste rättfärdiga sig själv om hon bestämmer sig för att inte bli mamma. Alla har rätt att göra det val de vill". En annan lyder: "För att inte tala om karriären. Vet du vad som händer med gravida kvinnor? De måste sluta eller gå ner i arbetstid, eller byta jobb och göra något mindre stressande" - och igen - "Som mamma måste jag säga att det första skälet hade räckt. Du vill inte ha barn och det räcker."

Advertisement

En hel kör av människor, som både är föräldrar och inte och som inte tycker att andra har rätt att lägga sig i så personliga val. En sak som borde gälla allt, ännu mer när det gäller att skaffa barn och andra mycket viktiga beslut.

Vad tycker du om saken?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack