Hon tröttnar på sin svärmors överraskningsbesök och låter installera en grind vid ingången till huset

sofia

18 Juni 2022

Hon tröttnar på sin svärmors överraskningsbesök och låter installera en grind vid ingången till huset
Advertisement

Det sägs att när man gifter sig så går man med på att också vara en del av sin makes familj. Även om det påståendet kan låta konstigt och överdrivet, eftersom det antyder att du inte har något annat val än att stå ut med den andra familjens eventuella negativa aspekter, finns det en liten gnutta verklighet i de orden. Medan vissa svärföräldrar blir som en andra familj, vilket får en människa att må bättre, visar sig andra vara en riktig plåga som det inte finns något botemedel mot.

Detta är just hur det var för en kvinna som nyligen delade sin historia på forumet Mumsnet.

via MumsNet

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Berättelsens författare förklarade att hennes svärmor bor på andra sidan stan och har en tendens att dyka upp framför ytterdörren utan förvarning och utan att ha blivit inbjuden. Vanligtvis dyker kvinnan upp runt 8.15 på morgonen på arbetsdagar, då sonen – och maken till huvudpersonen – börjar jobba 8.30.

I mannens familj är det normalt att besöka andras hem som alla bor i samma stadsdel, men hon gillar inte riktigt överrasknings besök. "Eftersom jag är en mycket reserverad och ganska introvert person behöver jag tid att mentalt förbereda mig för ett längre besök eller socialisering. Min man sa åt sin mamma att ringa eller sms:a oss innan hon dök upp, men hon vägrade och svarade: "Det finns ingen anledning att fråga, jag är din mamma!' Jag behöver väl knappas förklara att det inte fungerade..." berättar kvinnan.

Så paret lät installera en enorm sidogrind på uppfarten, eftersom svärmorn brukade gå runt till baksidan och knacka på vardagsrumsfönstren när de två inte svarade vid ytterdörren. "Förra sommaren hade vi gäster som vi inte sett på länge och hon dök upp på baksidan av huset, gick in och satte sig med oss ​​i vardagsrummet tills min man gjorde en vink åt henne att gå. Jag tycker att det är så påträngande, oförskämt och socialt olämpligt, men det verkar som att hon inte inser det", fortsatte kvinnan.

Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Kvinnan förklarade att hon inte klarar av sin svärmors besök eftersom det inte går att ha en normal konversation med henne. Under dessa regelbundna besök verkar svärmorn begränsa sig till att hålla långa monologer om sina familjeproblem och sina arbetsproblem tills hon till slut brister ut i tårar. "När det händer tycker jag att det är jättejobbigt och min man sitter istället bara och tittar på sin telefon och ignorerar henne. Jag kan ärligt talat inte minnas en enda gång då hon frågat mig hur jag mådde eller vad som händer i mitt liv", berättar hon. Av denna anledning, eftersom hon inte visste hur hon skulle lösa situationen, frågade kvinnan människor på nätet om råd.

Människor på nätet har visat mycket solidaritet och har gett olika råd som nästan alla handlar om att på ett vänligt men bestämt sätt förklara det för sin svärmor för att kunna lösa situationen. "Var ärlig. Nästa gång hon kommer för att hälsa på dig, säg tydligt till henne att du tycker om att ha tid för dig själv, förklara att din man kommer att kontakta henne när han har jobbat färdigt för att organisera en familjeträff. Hon kanske kommer att tycka att du är oförskämd, men om du förklarar det hela på ett artigt sätt finns det ingenting att ha skuldkänslor för. Det har blivit en vana och hon skulle kunna reagera illa på att du försöker bryta den, men backa inte!" tyckte en användare.

Hur skulle du ha försökt lösa situtionen?

Advertisement