En chef tar på sig äran för sina anställdas projekt: "Han presenterade det som att han själv hade gjort det och nämnde inte ens mitt namn"

sofia

17 Juni 2022

En chef tar på sig äran för sina anställdas projekt:
Advertisement

En lugn och fridfull arbetsmiljö utan kraftig konkurrens är vanligtvis vad som krävs för att varje anställd ska kunna utföra sitt yrke på ett optimalt sätt. Att ha en bra relation med sina kollegor och överordnade är allas dröm, men tyvärr blir det inte alltid så. Det finns fall där det skapas så stora missförstånd att de skulle belasta även den mest lugna och samlade personen.

Kvinnan vi vill berätta om är väl medveten om detta. Hon var anställd på ett företag och hamnade i en väldigt jobbig situation med sin chef. Låt oss ta reda på vad som hände tillsammans.

via cristinasevcenco/Tik Tok

Advertisement

cristinasevcenco/Tik Tok

Cristina Sevcenco är en ung kvinna som blev tvungen att hantera ett mycket orättvist beteende från sin chef. Hon hade nyligen fått ett nytt jobb och lade upp sin berättelse i en video på Tik Tok där hon berättar om hur hennes överordnade tog äran för ett projekt som hon hade utvecklat helt på egen hand.

"Jag överlämnade mitt arbete till chefen och strax därefter passerade jag ett rum där han höll på att presentera det för företagets ledare - berättar hon till bilderna - Synd bara att mitt namn hade försvunnit och att han hade tagit åt sig äran för allt". Detta beteende sårade henne djupt och hon gick därför till sin chef för att få en förklaring.

Ända sedan hon hade gått på arbetsintervjun visste Cristina mycket väl att hon till en början inte skulle ha fått delta vid möten med företagets högsta ledning, men hon hade inte förstått att det arbete hon genomförde inte ens skulle uppmärksammas och att någon annan skulle ta åt sig äran. Och i stället var det precis detta som hade hänt. "Jag pratade med min överordnade och jag försökte få honom att förstå att jag inte var på jakt efter en befordran, en bonus eller liknande - förklarade kvinnan - jag ville bara att det projektet skulle erkännas som mitt".

cristinasevcenco/Tik Tok

Tyvärr fick hon inte den bekräftelse hon hade velat ha av chefen och var tvungen att hitta en lösning på problemet själv: hon satte sin vattenstämplade signatur på sina arbeten så att hennes namn alltid skulle synas. "Jag fick flera samtal från min chef - berättar Cristina - Han fick panik och bad mig flera gånger att ta bort den, men jag hade inte för avsikt att göra det". Under de kommande dagarna lade den anställda kvinnan märke till att det skett en minskning av de tjänster som hon tilldelades, sedan ersattes hon och fick till slut sparken. En berättelse som får oss att tänka mycket på hur många svåra situationer man kan hamn i inom arbetsvärlden.

Det värsta som kan hända är när en chef tar på sig äran av det arbete som utförs av de anställda. Var och en, på sitt lilla sätt, ökar värdet på det företag man arbetar för och därför förtjänar alla anställda att respekteras och få känna tillfredsställelse för det de gör.

Advertisement