"Jag gillar inte min pappas nya partner och vill inte ha henne på mitt bröllop, men hon vägrar stanna hemma"

av sofia

24 Juli 2022

"Jag gillar inte min pappas nya partner och vill inte ha henne på mitt bröllop, men hon vägrar stanna hemma"
Advertisement

Beslutet om vem man vill bjuda på sitt bröllop bör vara upp till brudparet, men ibland känner man sig tvungen att bjuda in även människor som man egentligen inte skulle vilja träffa på en så viktig dag. Det här är fallet med en brud som bjöd in sina föräldrar till sitt bröllop tillsammans med sina respektive nya makar, trots att hon helst inte skulle ha velat ha varken sin styvmor eller sin styvfar närvarande. I ett inlägg på Reddit förklarade den blivande brudens styvmor att hennes styvdotter, Kate, "aldrig gillade tanken om att ha en utökad familj" och tyckte att hennes föräldrars skilsmässa och efterföljande nya äktenskap var svåra att hantera.

via Reddit

Advertisement
Pixabay/Not the actual photo

Pixabay/Not the actual photo

Även om Kate skickade bröllopsinbjudningar till sina föräldrar och deras makar, talde hon om för sin farmor att hon planerade att ändra sina föräldrars inbjudningar för att undvika närvaron av sin styvmor och styvfar. "Jag har en 26-årig styvdotter, som vi kan kalla Kate. Kate har aldrig tyckt om att ha en utökad familj, vilket jag kan förstå. Hon har styvsyskon, men hon erkänner ingen av dem som sina syskon och om någon frågar henne, brukar hon säga att hon är ensambarn", förklarade styvmamman i sitt inlägg på Reddit.

"Vi gjorde så gott vi kunde, men hon var helt enkelt inte gjord för att ha två separata familjer. Hon hatade att åka fram och tillbaka, hon ogillade andra människor i största allmänhet, och hon hatade att ha andra människor i sitt liv, och det hela nådde sin gräns när hon tog studenten. Hon ville inte längre gå ut för att fira och hon sa till och med att det för henne att organisera en fest innebar att involvera en grupp människor som hon inte egentligen gillade och att hon bara ville bli lämnad ensam."

"Hon flyttade hemifrån så fort hon kunde och har alltid varit väldigt självständig. Hon är vänlig när vi träffar henne, men hon gillar egentligen inte någon av oss. Hennes föräldrar försöker hålla kontakten med henne, men hon är inte intresserad. Hon ska gifta sig i sommar och nyligen kom min svärmor (en riktig skvallertacka utan gränser) över för att berätta att hon hade hört Kate säga att hon egentligen inte skulle vilja bjuda sina föräldrar, för hon vet att om hon bjuder dem innebär det även att hon bör bjuda mig och hennes styvpappa och hon hatar att känna att hon "låtsas". Naturligtvis kände jag mig sårad, men jag tror att Kate har rätt att känna så."

Advertisement
Pixabay/Not the actual photo

Pixabay/Not the actual photo

Medan mammans nya partner accepterade valet och bestämde sig för att inte delta vid bröllopet, och fick beröm från resten av familjen, kunde styvmodern inte acceptera situationen. Kvinnan krävde inte att hon och hennes styvdotter nödvändigtvis skulle stå varandra nära, men enligt hennes övertygelse finns det sociala regler som man inte kan bortse ifrån, som att man bör bjuda även partnern till en person som man har bjudit. För styvmodern var det i slutändan en fråga om respekt, vilket den unga bruden inte visade genom att göra som hon gjorde.

"Jag förklarade det med vänlighet och sa att vi verkligen inte ens borde behöva ha det här samtalet, för det är inte meningen att min svärmor ska tjuvlyssna och skvallra. Min man var överens och stöttade mig, men verkar känna sig obekväm och alla andra säger att det är hemskt av mig och att det skulle vara en fin bröllopspresent till dem att stanna hemma", avslutade styvmodern.

Pixabay/Not the actual photo

Pixabay/Not the actual photo

Människor på Reddit var dock snabba med att kritisera kvinnan och hävdade att hennes "stolthet" hindrade Kate från att njuta av sin bröllopsdag.

"Hon vill inte ha dig där och du tycker helt klart inte om henne heller, det enda som hindrar dig från att inte gå är ego och stolthet", skrev en användare. "Din styvdotters lycka är viktigare än "etikett och sociala skyldigheter", som är godtyckliga regler som tvingar henne att umgås med människor hon egentligen inte tycker om", tillade en annan.

Advertisement